Târgul „Nunta de la A la Z” are loc în perioada 14 – 16 februarie - 18 minute în urmă
Ansamblul „Coconii Deseștiului” face înscrieri - 49 minute în urmă
Galeria Hollósy din cadrul Coloniei Pictorilor Baia Mare găzduiește cinci expoziții personale, care pot fi vizitate până la finalul lunii - 3 ore în urmă
Viorica Pop și aportul său deosebit în păstrarea culturii tradiționale din Țara Lăpușului - 16 ore în urmă
De vorbă cu talentata Alexandra Țară: „Muzica mă face să mă simt împlinită și sper ca, prin darul meu, să pot aduce bucurie și emoție celor care mă ascultă” - 18 ore în urmă
Mâine, în Baia Mare: Ceremonial militar și religios cu ocazia împlinirii a 15 ani de SMURD - 18 ore în urmă
Spectacol de Mica Unire organizat de Școala Populară de Artă din Baia Mare - în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (II) - în urmă
La Colegiul „Vasile Lucaciu” se organizează o simulare a examenului de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea - în urmă
Retrospectiva anului 2024 la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș - în urmă
Expoziția „Cămașa maramureșeană – tradițIE și măiestrIE” a fost vernisată la Vivo Mall Baia Mare
Cu ocazia Zilei Universale a Iei Românești, în perioada 20-30 iunie, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în parteneriat cu Vivo Mall Baia Mare, vă invită să vizitați, într-un spațiu neconvențional, expoziția „Cămașa maramureșeană – tradițIE și măiestrIE” și să „poposiți” în cele patru zone etnografice ale județului Maramureș (Chioar, Codru, Lăpuș, Maramureș Voievodal) pentru a descoperi diversitatea cămășilor tradiționale din această zonă, cusute cu măiestrie.
Poveștile cusute pe pânză și transmise de către creatoare prin cusături și simboluri sunt accentuate de imagini sugestive, ce surprind trăiri ale oamenilor care îmbracă și poartă cu mândrie cămeșa și portul tradițional și în zilele noastre, precizează reprezentanții muzeului.
În cadrul vernisajului au luat cuvântul: Monica Mare, manager al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Anamaria Nagy, curator al expoziției și Gabriela Filip, muzeograf.
Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susținut de copiii din Ansamblul Doina Lăpușului, instructor Nicolae Pop, și de Gabriela Filip.
„Pe această cale aducem mulțumiri doamnei primar din Lăpuș, Cristina Buda, pentru sprijinul oferit. De asemenea, mulțumim artiștilor fotografi: Mariana Scubli, Gabriel Motica, Vasile Chira, Marius Ionuțaș, Dan Griga și Vlad Dumitrescu pentru colaborare, colegilor de la celelalte instituții de cultură, echipei muzeului și tuturor celor prezenți la vernisaj.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 20-30 iunie, în incinta Vivo Mall Baia Mare, la parter”, transmit cei de la Muzeu.