Târgul „Nunta de la A la Z” are loc în perioada 14 – 16 februarie - 18 minute în urmă
Ansamblul „Coconii Deseștiului” face înscrieri - 48 minute în urmă
Galeria Hollósy din cadrul Coloniei Pictorilor Baia Mare găzduiește cinci expoziții personale, care pot fi vizitate până la finalul lunii - 3 ore în urmă
Viorica Pop și aportul său deosebit în păstrarea culturii tradiționale din Țara Lăpușului - 16 ore în urmă
De vorbă cu talentata Alexandra Țară: „Muzica mă face să mă simt împlinită și sper ca, prin darul meu, să pot aduce bucurie și emoție celor care mă ascultă” - 18 ore în urmă
Mâine, în Baia Mare: Ceremonial militar și religios cu ocazia împlinirii a 15 ani de SMURD - 18 ore în urmă
Spectacol de Mica Unire organizat de Școala Populară de Artă din Baia Mare - în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (II) - în urmă
La Colegiul „Vasile Lucaciu” se organizează o simulare a examenului de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea - în urmă
Retrospectiva anului 2024 la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș - în urmă
Vișeuanca Denisa Moldovan are studii la Paris și Strasbourg, însă n-a uitat niciodată de unde a plecat
Zilele trecute, Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus a asigurat partea tradiţională la Serbările Consulare de la Lyon, Franța.
Mii de oameni au vizitat și au fost fascinați de standul României decorat în stil maramureșean, cu țoluri de lână, blide și ștergare, fețe de masă țesute în „teară”.
La stand a fost prezentă și tânăra Denisa Moldovan. Chiar dacă a plecat de mic copil în Franța, aceasta nu și-a uitat rădăcinile. Dimpotrivă, duce mai departe cu mândrie portul și tradițiile noastre.
„Meșter popular cu studii la Paris și Strasbourg – ce exemplu mai frumos de dragoste și respect pentru tradiții decât acesta?
La standul României de la Lyon am avut-o alături pe Denisa Moldovan, o vișeuancǎ ce a plecat în Franța copil fiind, a studiat la Paris și Strasbourg, dar a dus mereu cu ea, în bagaj și în inimǎ, portul maramureșan și zgărdanele.
Îmbrăcată cu cămașa de mireasǎ a bunicii ei, a făcut zgardane și le-a povestit francezilor despre tradițiile și frumusețile zonei noastre.
Mulțumim din suflet, Denisa, pentru tot sprijinul!”, precizează reprezentanții Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus.