Proteza dentară a lui Petro Petroffski – proză scurtă de Marian Ilea - 46 minute în urmă
Lume multă la Cavnic; Ce trebuie să știți dacă aveți de gând să mergeți zilele acestea la zăpadă - 2 ore în urmă
La Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș se va desfășura primul atelier MERITO – Literație din acest an - 3 ore în urmă
LA MULȚI ANI, SENSEI! - 4 ore în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune la dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 6 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 16 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 17 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - 1 zi în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - 1 zi în urmă
Planetariul Baia Mare așteaptă copiii interesați de știință, la tabăra ASTRONOMICUS
Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare (Planetariul Baia Mare) a fost și va fi și în această vară alături de copii. Astfel, în perioada 20-31 august va organiza o nouă serie a Taberei de știință „Astronomicus”. La ea se pot înscrie copiii cu vârstele cuprinse între 6-15 ani. Organizatorii solicită ca cei care doresc să participe la această tabără să manifeste interes real și sincer pentru știință. Tabăra de la planetariu este un loc în care poți interacționa pașnic cu alți copii de vârsta ta, poți deprinde lucruri noi și afla informații interesante. În acest an, noutățile sunt date atât de oferta propusă pe partea de astronomie, cât și pe cea de aplicații ale științei și demonstrații cu instrumente și mecanisme, cu acces direct la parcul astronomic în aer liber și pachetul suplimentar de relaxare. În cadrul taberei, cunoașterea, creativitatea, experimentele și joaca își vor da întâlnire pe o platformă ce va conecta astronomia cu diversele aplicații ale științei.
”În 2024, organizată într-un spațiu dedicat, din proximitatea expoziției parc în aer liber ”Sistemul Solar”, expoziție 3D unică în România, ce beneficiază și de un amfiteatru generos pentru povești orbitale, tabăra de știință este mai captivantă ca în alți ani, atrăgând mulți tineri ce vor să petreacă timp de calitate și să cunoască mediul înconjurător și cum funcționează universul, pe diverse scale spațiale și de timp”, punctează Crișan Petru Ciprian, muzeograf în cadrul Muzeului de Științe Astronomice.
Cei interesați se pot înscrie la sediu sau telefonic, la numărul 0362401921. Rezervarea va fi confirmată după achitarea taxei și semnarea contractului privind răspunderea părților.
Lăcrimioara ZOTA