De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - 12 ore în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 12 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - 13 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la bustul poetului Mihai Eminescu din Sighetu Marmației - 13 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - 17 ore în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 18 ore în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 18 ore în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 19 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - în urmă
Patru eleve din Maramureș s-au clasat pe podium la un concurs național, iar tema proiectului lor a fost „Dumitru Fărcaș – rapsod al sufletului românesc”
Chiar dacă au trecut aproape 6 ani de la trecerea la cele veșnice a maestrului Dumitru Fărcaș, acesta continuă să fie o sursă inepuizabilă de inspirație pentru tânăra generație.
Recent, patru eleve din Marmureș s-au clasat pe podium la un concurs școlar național după ce tema aleasă a fost despre regretatul artist.
„Suntem profund emoționați să aflăm că Maestrul Dumitru Fărcaș continuă să inspire tânăra generație. Patru eleve din Maramureș au avut recent ocazia să înțeleagă și să aprecieze imensa contribuție a maestrului la cultura românească, fiind astfel motivate să contribuie, la rândul lor, la păstrarea și promovarea valorilor naționale.
Tinerele au participat la Concursul Național pentru elevii din mediul rural, intitulat „Universul cunoașterii prin lectură”. În cadrul competiției, s-a cerut ca tinerii să prezinte personalități care inspiră și promovează valorile culturale românești. Astfel, cele patru fete de la școli diferite au obținut premiul I la etapa județeană și locul II la cea națională, care s-a desfășurat la Galați. Tema aleasă pentru portofoliul lor a fost „Dumitru Fărcaș – rapsod al sufletului românesc”, precizeză Fundația Dumitru Fărcaș.
Cele patru eleve sunt:
- Tomoiagă Antonia Luisa, clasa a V-a, Școala Gimnazială Vișeu de Jos, profesor îndrumător Tomoiagă Anca
- Bogatu Alesia Ștefania, clasa a VI-a, Școala Gimnazială ,,Dragoș Vodă” Moisei, profesor îndrumător Coman Ileana
- Nemeș Dana Georgiana, clasa a VII-a, Școala Gimnazială ,,Vasile Berci” Călinești, profesor îndrumător Nemeș Maria
- Pop Carla Cosmina, clasa a VIII-a, Școala Profesională Fărcașa, profesor îndrumător Mezei Monica
„Acest concurs nu doar că a scos la lumină talentul acestor tinere, dar a subliniat și importanța mentorilor și a figurilor emblematice care inspiră și modelează viitorul cultural al României. Maestrul Dumitru Fărcaș, cu muzica și sufletul său, continuă să lumineze drumul tinerilor pentru a aprecia valorile naționale”, mai transmit reprezentanții Fundației.
Felicitări elevelor și profesoarelor pentru premiile obținute! Dumnezeu să-l odihnească pe regretatul Dumitru Fărcaș!