Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 6 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 8 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 12 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 12 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 12 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 15 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 16 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 16 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 17 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 18 ore în urmă
Atelier pentru liceenii care doresc să studieze limba franceză
Astăzi,18 iulie, își deschide ușile Atelierul intitulat „Le français pas à pas”, dedicat elevilor de liceu. Acesta cuprinde activități ludice, susținute de profesoarele Ramona Astalâș și Rodica Mone, coautoare ale unor auxiliare didactice și suporturi de cursuri destinate profesorilor de limba franceză. Partener în acest proiect este Jordane Bentein, voluntar belgian care activează în cadrul Team for Youth Association.
„Nu doar colaborarea noastră este de lungă durată, ci și aceea cu voluntarii francofoni de la Team for Youth, cu care am co-organizat numeroase activități de-a lungul anilor și, mai nou, de-a lungul… vacanțelor! Le mulțumesc și pe această cale, îi mulțumesc, de asemenea, lui Remus Flaviu Pop, reprezentantul asociației, care ne-a sprijinit de fiecare dată”, a afirmat prof. Ramona Astalâș.
”Așa cum constatăm în fiecare clasă, cu fiecare generație, obstacolele pe care elevii le întâmpină sunt la diferite niveluri, iar dificultățile cresc dacă nu intervenim la timp, se acumulează și duc inevitabil la eșec. Iată de ce e important să facem corect diagnosticarea punctelor slabe și să ne organizăm intervenția remedială cât mai devreme și cât mai adaptat. Ceea ce ne dorim mai presus de toate este să le menținem elevilor vie dorința de a învăța și de a reuși!”, a adăugat prof. Rodica Mone.
Atelierul își va desfășura activitatea în lunile iulie-august ale acestei veri, dar va continua cu activități săptămânale, inclusiv pe durata noului an școlar.
Lăcrimioara ZOTA