Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 7 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 9 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 12 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 14 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 14 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 16 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 17 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 17 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 17 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 17 ore în urmă
Peste 500 de persoane din Maramureș au beneficiat de Campania „Sănătate pentru sate”
Campania „Sănătate pentru sate” este organizată cu sprijinul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. În perioada 14-19 iulie 2024 s-au desfășurat noi acțiuni în județul nostru.
530 de persoane din Rozavlea, Săliștea de Sus, Moisei, Borșa, Săcel, Dragomirești, Vișeul de Sus și Leordina au fost consultate gratuit, de medici specialiști în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, cardiologie, gastroenterologie, oftalmologie, urologie, psihiatrie adulți, psihiatrie pediatrică, ortopedie, pneumologie, ORL, chirurgie generală, medicină internă, nefrologie, pediatrie și ginecologie. Pe lângă aceste consultații, pacienții au beneficiat de investigații EKG și ecografii. În cadrul acestei campanii s-a desfășurat și cea de „Prevenire și depistare a cancerului de col uterin” în cadrul căreia mai multor femei li s-a efectuat gratuit testul Babeș-Papanicolau.
O zi a fost rezervată campaniei de Prevenire și Educație pentru Sănătate. De aceasta au beneficiat 100 de elevi, care au participat la cursuri interactive în care le-au fost oferite noțiuni despre nutriție, igiena corporală și orală, gestionarea bullying-ului, dar și tehnici de acordare a primului ajutor. Campania de prevenție și educație pentru sănătate are ca scop reducerea cazurilor de îmbolnăvire prin creșterea calității vieții, în special în zonele rurale.
Campania „Sănătate pentru Sate” se desfășoară în baza unui protocol încheiat in anul 2015 între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății. Campania a ajuns pentru a doua oară în județul Maramureș.
Lăcrimioara ZOTA