Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 19 minute în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 39 minute în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 43 minute în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 50 minute în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 12 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 13 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 15 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 16 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 16 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de pr. Bogdan Ciocotișan, au participat la masa rotundă cu tema „Istorie, identitate și cultură locală în Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în ultimii 100 de ani” - 17 ore în urmă
Siguranța în mediul online, în sezonul estival
Prin proiectului național de conștientizare Siguranta Online, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB), vin cu o serie de recomandări esențiale dedicate utilizatorilor din România, pentru a-și proteja datele personale și financiare în sezonul estival.
„Oricine își dorește o vacanță de vară lipsită de griji și fără incidente neplăcute, dar pentru asta trebuie să ne formăm niște reflexe de securitate cu privire la datele noastre”, au transmis reprezentanții DNSC.
Înainte de a introduce date sensibile pe un site web, verificați dacă site-ul este legitim. Căutați simbolul în forma de lacăt în bara de adrese şi asigurați-vă că adresa URL începe cu „https”. Se verifică și recenziile site-ului.
Alegerea unei agenții de turism de încredere. Infractorii cibernetici se folosesc adesea de oferte irezistibile pentru a atrage victimele şi a le fura banii sau informațiile personale.
Fiți sceptici față de ofertele care promit cazare de lux la prețuri foarte mici sau excursii gratuite
Evitați să accesați link-uri, primite din surse necunoscute pe mail sau prin SMS, prin intermediul comunicărilor de pe social media, ori prin intermediul platformelor de tip chat (WhatsApp, Signal, Telegram etc.) și nu completați datele personale sau bancare la cerere pe acestea.
Utilizați o parolă puternică pentru a vă conecta la contul dvs. de e-mail şi la alte conturi online.
Rețelele WI-FI publice pot fi nesigure, așa că evitați să le utilizați pentru a accesa informații sensibile, cum ar fi contul bancar sau cardul de credit
Alocați-vă timp pentru a examina activitatea bancară și verificați tranzacțiile suspecte.
Proiectul național de educație digitală Siguranta Online este menit să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca utilizatori din România să devină victime ale fraudelor informatice.
Lăcrimioara ZOTA