Locul ocupat de echipa de fotbal a României în clasamentul FIFA, la sfârșitul lui 2024 - 9 ore în urmă
99 de ani de la moartea marelui poet rus, Serghei Esenin - 9 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun este sărbătorit Sfântul Ștefan - 10 ore în urmă
“Tanti Irina a Anuții Văsălichii Măriuții din Șișești” continuă tradiția brodatului de mână - 12 ore în urmă
Două eclipse de lună și două de soare, în anul 2025 - 16 ore în urmă
Salvamontiștii maramureșeni, Moși Crăciuni pentru 50 de copii din satele cele mai greu accesibile ale județului - 17 ore în urmă
Pietre de poveste din zona Băiuț (II) - 17 ore în urmă
Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 19 ore în urmă
În Moisei: Festivalul Național de Colinde și Obiceiuri de Iarnă „Ioan Horea” ajunge la cea de-a XIII-a ediție - în urmă
Maica Domnului, cinstită în a doua zi de Crăciun - 1 zi în urmă
Doi studenți din Torino, Italia, au parte în această perioadă de o experiență inedită în Groșii Țibleșului
Pe 16 iulie, doi studenți entuziasmați de la Università degli Studi di Torino – Lorenzo și Anna Sofia – au început o experiență de neuitat în localitatea maramureșeană Groșii Țibleșului.
Lorenzo, masterand la Sociologie, și Anna Sofia, studentă la Comunicare Interculturală, împărtășesc o pasiune profundă pentru cultura și tradițiile locale.
„Scopul lor principal este să descopere cum trăiesc oamenii locului, să înțeleagă dinamica interacțiunilor sociale și să contribuie la valorificarea patrimoniului intangibil al locului.
Urmăriți-i în această aventură pe LapusXplorers! Prin programul Rural Mobility, oferit studenților din universitățile partenere UNITA – Universitas Montium, Lorenzo și Anna Sofia vor experimenta timp de o lună viața cotidiană a acestui colț fascinant din Țara Lăpușului. Primăria Groșii Țibleșului susține această inițiativă care contribuie la promovarea comunei și a tradițiilor sale.
Ce este Rural Mobility? Programul Rural Mobility, parte a inițiativei UNITA – Universitas Montium, alianța din care face parte Universitatea Transilvania din Brașov oferă studenților din toate universitățile partenere, oportunitatea de a trăi și a explora viața rurală în programe de practică organizate în țările partenere. Scopul lor este să descopere cum trăiesc oamenii locului, să înțeleagă dinamica interacțiunilor sociale și să contribuie la valorificarea patrimoniului zonei.
Coordonatorul practicii celor doi studenți este conf. dr. Florin Nechita, de origine din Târgu Lăpuș, organizator al celor două ediții ale școlii de vară Transilvania Creative Camp ce s-au desfășurat în Țara Lăpușului în 2016 și 2023”, precizează reprezentanții Centrului de Informare Turistică Târgu Lăpuș.
În pozele de mai jos putem vedeți vedea cum cei doi tineri și-au intrat cu adevărat în rol. Au îmbrăcat portul tradițional, au fost la fân, au participat la sărbătoarea Munților Țibleș etc. Cu siguranță această experiență este una inedită și foarte frumoasă pentru ei.