Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 9 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 12 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 14 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
Ateliere pentru elevi și profesori la Școala de vară „Merito”
În perioada 5-7 august 2024, în Baia Mare se va desfășura a-V-a ediție a Școlii de vară „Merito”. Aceasta va include ateliere pentru un număr de 40 de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal și ateliere pentru 20 de profesori de toate nivelurile. Vor fi prezenți 9 dascăli facilitatori MERITO din: Maramureș, Sălaj, Călărași, Dâmbovița, Sibiu, Tulcea și București. Pe parcursul celor trei zile, se vor alătura taberei și 10 voluntari.
Tema propusă pentru această vară este: „Nevoia comunităților de învățare, având ca scop dezvoltarea unei culturi pentru învățare, prin promovarea reflexivității, colaborării active și a unui leadership pozitiv în școală”. Acest subiect a fost lucrarea finală pentru Cursul Postuniversitar-Leadership educațional pentru transformare sustenabilă a Tatianei Cauni, „Doamna Trandafir” a Maramureșului, care a fost premiată recent cu Premiul Mentor pentru excelență în educație.
În aceste zile se desfășoară a opta reuniune anuală a comunității de învățare, lucru și timp de calitate, „Merito Camp”. În cadrul evenimentului au loc ateliere de teatru de improvizație în Educație, de performanță fără bournout, cu psihoterapeut cognitiv-comportamental Alice Mărășescu și trecerea în revistă a intervențiilor MERITO de învățare colaborativă din anul școlar care s-a încheiat.
Lăcrimioara ZOTA