PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 46 minute în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 2 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 2 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 6 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 12 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 14 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 18 ore în urmă
PS Iustin îndeamnă ca la miezul nopții, la cumpăna dintre ani, să citim cu toții, în genunchi, Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos - în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Un gând la cumpăna dintre Ani - în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Lecții valoroase pentru creșterea personală în vremuri dificile
Viața este precum un carusel neobosit cu suișuri și coborâșuri. Ar fi de preferat să acceptăm acest fapt fără a-l cosmetiza.
Adevărul este că viața e plină de provocări, iar puterea de a le înfrunta vine din interiorul nostru.
Trăim într-o lume în care schimbarea este inevitabilă, într-o lume a vitezei și cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne adaptăm.
Fericirea nu este o stare constantă, fericirea stă în momente trecătoare presărate prin haosul cotidian. Apreciați aceste momente și renunțați la așteptările nerealiste.
Așteptările nerealiste pot aduce suferință pentru că ne creează iluzii și acest lucru poate duce la dezamăgiri constante. Atunci când realitatea nu corespunde cu ceea ce ne-am așteptat, experimentăm frustrare și nemulțumire. Acceptând viața așa cum este, cu suișuri și coborâșuri putem găsi fericirea în momentele simple, în momente adevărate, reale. Astfel, evităm suferința provocată de așteptări imposibile.
Pe de altă parte, nici succesul nu este o destinație finală, ci o călătorie continuă în care vom experimenta eșecul și multe obstacole. Fiecare eșec este o lecție, iar fiecare obstacol, ne poate oferi oportunitatea de a ne dezvolta. Cel mai important este să nu fugim de eșec, doar așa creștem ( încercare-eroare), esențial e să învățăm din experiențele noastre și să continuăm să mergem înainte.
Nimeni nu este scutit de luptă, durere și dezamăgire. Toate sunt experiențe umane. Îmbrățișați vremurile dificile, pentru că ele oferă lecții valoroase pentru creșterea noastră personală. În loc să așteptăm ca altcineva să ne îmbunătățească viața, trebuie să ne asumăm responsabilitatea și să facem noi înșine schimbările necesare. În momentul în care îți asumi responsabilitatea, începi să controlezi direcția în care te îndrepți. Devii conștient de deciziile tale și de impactul acestora asupra ta. Așa înveți să iei decizii mai bune.
Trăiți în momentul prezent și nu vă agățați de trecut sau nu vă îngrijorați excesiv de viitor. Adevărata mulțumire se găsește în AICI ȘI ACUM. A te compara cu alții îți fură bucuria. Uita-te la propriul drum, la propriul progres. Fiecare are drumul său. Asta e datoria ta. Sărbătorește micile realizări.
Provocările vieții nu sunt pedepse, ci oportunități de dezvoltare. Acceptați-le cu o minte deschisă, mai pozitivă și determinați în a găsi căi spre a le depăși. Astfel, veți descoperi că, deși viața este plină de provocări, un adevărat rollercoaster, fiecare moment dificil vă aduce mai aproape de cea mai bună versiune a voastră. Doar în momente de încercări aflăm cine suntem. Toți avem în noi resurse. Trebuie doar accesate.
Psiholog Psihoterapeut CECILIA ARDUSĂTAN
Colaboratoarea noastră este activă permanent pe rețelele de socializare: Facebook (este pe contul personal: Cabinet individual de psihologie clinică şi psihoterapie Ardusătan Cecilia), Instagram (ardus.cecilia), TikTok (Ardus Cecilia), Youtube (Mind Fitness with Cecilia). Dați like, share, subscribe!
*Notă – rubrica este una săptămânală, așadar vă rugăm să ne semnalați care ar fi temele pe care le-ați dori abordate!
Citește și
1 Comentariu în această postare
Coi Relu
A-ți putea sa scoateți prostia din poporul romăn???Sa nu mai voteze puscaŕiasi V-am fii recunoscatori