S a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 11 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 2 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 3 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 14 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 16 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 19 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
Elevii vor putea acorda note dascălilor
În sistemul de învățământ a fost introdusă recent, o nouă măsură, care a apărut în Monitorul Oficial. Aceasta are scopul de a îmbunătăți modul în care profesorii prezintă informația elevilor. Mai exact, elevii vor putea acorda note dascălilor, prin intermediul unor formulare feedback, începând cu noul an școlar.
Astfel, elevii vor putea acorda note profesorilor la finalul fiecărui an. Conform noului Statut al elevului, școlarii vor completa o fișă de feedback, în care vor acorda note de la 1 la 5 dascălilor. Nota 1 înseamnă că elevii sunt de acord în foarte mică măsură cu afirmațiile din fișa de feedback. Nota 5 semnifică acordul în foarte mare măsură. Formularele de feedback cuprind 16 afirmații, menite să stabilească dacă profesorul explică materia îndeajuns de clar, sau dacă elevii sunt motivați să participe la orele prevăzute pentru disciplina respectivă, sau, cel mai important, dacă profesorul încurajează elevii să-și exprime opiniile, ajutându-i să-și formeze o gândire critică.
Elevii pot oferi sugestii profesorilor cu privire la modul în care aceștia și-ar putea adapta modul de a transmite informația, astfel încât școlarii să poată înțelege mai bine materia. Aceste formulare de feedback sunt anonime, așa că elevii nu trebuie să se teamă că ar putea exista repercusiuni.
Lăcrimioara ZOTA