Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 21 minute în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 40 minute în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 45 minute în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 51 minute în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 12 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 13 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 15 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 16 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 16 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de pr. Bogdan Ciocotișan, au participat la masa rotundă cu tema „Istorie, identitate și cultură locală în Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în ultimii 100 de ani” - 17 ore în urmă
Mai mulți bani pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice
Se schimbă regulile programului Casa Verde Fotovoltaice. Românii care vor să îşi instaleze panouri solare vor fi obligaţi să îşi monteze şi baterii pentru stocarea energiei electrice. Pentru această cheltuială, statul le oferă în plus 10.000 de lei faţă de anul trecut, însă şi beneficiarii vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar, pentru că suma nu acoperă toate costurile. Românii, prin programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 vor primi de la stat o finanțare de 30.000 de lei, în creștere de la 20.000 de lei cum era până acum, însă cu acești bani vor trebui să-și monteze atât panouri fotovoltaice cât și baterii de stocare a energiei electrice. Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu au lansat joi ghidul de finanțare pentru programul Casa Verde Fotovoltaice care, în acest an, are o finanțare-record de 2 miliarde de lei.
„Noutatea programului de anul acesta este legată de cuantumul sumei finanțate. Mărim de la 20.000 la 30.000 de lei finanțarea din partea AFM. O altă noutate este că vom finanța pentru prima dată acumulatori, unități de stocare a energiei electrice”, a spus Mircea Fechet, ministrul Mediului, într-o conferință de presă. „Acest lucru înseamnă mai multă independență energetică și facturi mai mici pentru românii beneficiari de astfel de program”, a mai spus ministrul.
Înscrierea se va face ca până acum în aplicația AFM, pe regiuni, iar unitățile de cult vor avea la dispoziție o sesiune separată. Anul acesta va fi doar o singură zi de înscrieri pentru fiecare regiune, nu trei ca până acum, având în vedere experiența de anul trecut când fondurile s-au epuizat din primele minute. Documentele necesare pentru înscriere vor fi aceleași ca anul trecut: actul de identitate, certificatele fiscale din care să reiasă că persoana nu are datorii la bugetul consolidat și la bugetele locale, precum și extrasul de carte funciară.
Înscrierea persoanelor fizice începe pe 27 septembrie.
Lăcrimioara ZOTA