Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 22 minute în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 42 minute în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 46 minute în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 53 minute în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 12 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 13 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 15 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 16 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 16 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de pr. Bogdan Ciocotișan, au participat la masa rotundă cu tema „Istorie, identitate și cultură locală în Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în ultimii 100 de ani” - 17 ore în urmă
Maramureșul participă la Programul „Rangerii juniori”
Asociația Rangerilor din România este organizația care îi reuneste pe cei implicați in protecția și conservarea patrimoniului natural al României. În România există la ora actuală 13 parcuri naționale, 13 parcuri naturale, 2 Geoparcuri, Rezervația Biosferei Delta Dunarii, 381 de situri Natura 2000 si peste 1.000 de alte arii protejate de dimensiuni mai mici, toate acestea cumulând peste 18% din teritoriul țării. Scopul programului „Rangerii Juniori” îl reprezintă finanţarea din Fondul pentru mediu a proiectelor vizând educaţia şi conştientizarea tinerilor privind protecţia mediului.
Sesiunea se desfășoară în perioada 6 septembrie – 4 octombrie 2024, iar din județul nostru este eligibil Parcul Natural Munții Maramureșului. Depunerea dosarelor se realizează prin intermediul aplicației informatice de la AFM.
“Prin programul pilot „Rangerii Juniori” finanțăm administrațiile de parcuri naturale și naționale din România, cu 10 milioane de lei, pentru activități, cazarea participanților și catering, astfel încât copiii să beneficieze de o experiență de neuitat” – a declarat ministrul Mircea Fechet.
Acest program va susţine financiar activităţi vizând educaţia şi conştientizarea privind protecţia mediului destinate tinerilor, precum şi cheltuielile implicate de participarea acestora la activităţi despre natură şi în natură, alături de personalul parcurilor naţionale sau naturale, persoane care deţin atestat de ghid de turism, cadre didactice şi/sau voluntari, în vederea asigurării dezvoltării armonioase şi pentru formarea şi pregătirea generaţiilor viitoare pentru un trai sustenabil.
Lăcrimioara ZOTA