L-ați văzut? Un maramureșean e de negăsit de două săptămâni - 40 minute în urmă
Baia Mare introduce tarifarea sesiunilor de încărcare a autovehiculelor electrice în stațiile publice - 3 ore în urmă
Donație valoroasă: Muzeul de Mineralogie Baia Mare deține cel mai recent mineral descoperit la nivel mondial, pe teritoriul României, într-un eșantion provenind din zăcământul Săsar - 4 ore în urmă
În Baia Mare: Șoferii pot parca gratuit toată luna ianuarie - 4 ore în urmă
Peste 300 de persoane au participat la Verjelul din Dănești - 4 ore în urmă
Cursuri de practică, teoria culorilor și desen la Colonia Pictorilor Baia Mare - 4 ore în urmă
Masă rotundă cu tema „Cultura în publicistica eminesciană”, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș - 5 ore în urmă
Toți copiii școlari din Pirita vor ieși la tradiționalul săniuș - 17 ore în urmă
În ciuda vremurilor moderne, cântecul, jocul și portul tradițional maramureșean sunt duse mai departe cu drag și respect - 17 ore în urmă
Elevii sunt invitați să se înscrie la cea de-a IV-a ediție a Proiectului Eparhial Cultural-Teologic „Mihai Eminescu – poet român al rugăciunii și meditației” - 18 ore în urmă
Amendă de 2,4 miliarde de euro pentru Google
Curtea Europeană de Justiție a hotărât că Google trebuie să plătească o amendă de 2,4 miliarde de euro susținând că Google s-a folosit de căutările utilizatorilor pentru a favoriza propriile produse, în detrimentul concurenței. Amenda, care a fost impusă inițial de Comisia Europeană în 2017, a fost contestată de către companie.
La acel moment, aceasta a fost cea mai mare penalitate dată vreodată de Comisie, deși între timp a fost înlocuită de o amendă de 4,3 miliarde de euro, tot împotriva Google.
Luni, Google a fost dat în judecată de guvernul american pentru reclamele sale, fiind acuzat că a operat ilegal un monopol. Procesul este în desfășurare la momentul actual. Totodată, săptămâna trecută, autoritățile din Regatul Unit au concluzionat că Google a utilizat practici anticoncurențiale pentru a domina piața publicității online.
Cazul UE împotriva Google a început cu frima Foundem, care a depus plângerea în 2009, iar esența plângerii era că Google recomanda propriile produse și servicii mult mai mult decât cele a rivalilor în rezultatele căutărilor.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a declarat că Comisia a avut dreptate și că comportamentul Google era într-adevăr „discriminatoriu” și a cerut respingerea în totalitate a apelului său.
În 2017 Google a fost amendat cu 2,4 miliarde de euro pentru rezultatele căutărilor de produse, în 2018 cu 4,3 miliarde de euro pentru acuzația că a utilizat software-ul Android pentru a promova propriile aplicații iar în 2019 cu 1,5 miliarde de euro pentru blocarea publicității de la motoare de căutare rivale, aducând totalul amenzilor la suma de 8,2 miliarde de euro.
Dacă se va constata că Google este vinovat, firma ar putea fi sancționată cu o amendă de până la 10% din cifra sa de afaceri anuală.
Alexandra Dutca