Maramureșencele Nicola Codrea și Sara Sitar, vicecampioane naționale la categoria U14 dublu fete la Campionatele Naționale Individuale Indoor - 59 minute în urmă
Intervenție de urgență la biserica de lemn din Buteasa; Se află în cea mai avansată stare de degradare dintre toate bisericile de lemn maramureșene - 2 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul își serbează ziua de naștere - 3 ore în urmă
Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 19 ore în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 19 ore în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 19 ore în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 1 zi în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 1 zi în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 1 zi în urmă
Lucrările la depozitul de deșeuri din Fărcașa se apropie de final
Depozitul de deșeuri din localitatea Sârbi, comuna Fărcașa, este aproape finalizat, având în acest moment un procent de execuție de 85%. În luna decembrie, prima celulă de depozitare a deșeurilor din Maramureș va fi gata.
”După un an și jumătate de lucrări, peste 200.000 metri cubi de pământ relocați, un dig de protecție a primei celule de 37 metri înălțime și multe altele care s-au făcut, pot spune că ne apropiem de final, iar în decembrie, prima celulă de depozitare a deșeurilor din Maramureș va fi gata.
Depozitul de deșeuri din Fărcașa are în acest moment un procent de execuție de 85%, iar odată cu operaționalizarea acestuia, maramureșenii vor plăti cu 30% mai puțin pentru serviciile de salubritate. Acum se execută lucrări de sigilare a celulei cu geomembrană impermeabilă, iar peste aceasta urmează a se monta geotextil și geocompozit. De asemenea, drumurile de acces și perimetrale sunt în execuție.
Am verificat stadiul lucrărilor acestui important obiectiv de investiții, alături de Gabriel Bogdan Ștețco, administratorul public al județului, colegi din aparatul de specialitate al Consiliului Județean și reprezentanții companiei care realizează lucrările.
Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) este cel mai controversat proiect din județul Maramureș și sunt optimist în legătură cu finalizarea lucrărilor, astfel încât să beneficiem cât mai curând de acest sistem modern de gestionare a deșeurilor”, a menționat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.