Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 3 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 3 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 4 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 7 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 8 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 9 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 9 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 1 zi în urmă
Acțiune cu efective mărite pe linie silvică; Ce amenzi s-au dat
În cursul acestei săptămâni, 20 de polițiști au fost angrenați în activități specifice, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația din domeniul silvic.
Începând de luni, 23 septembrie, și până în 27 septembrie, polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Maramureș, Bistrița – Năsăud, Harghita, Neamț și Suceava au efectuat controale la șase agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier și în 22 partizi silvice de pe raza județului Maramureș.
Activitățile au vizat prevenirea și combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național, precum și verificarea respectării dispozițiilor legale de către agenții economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.
În urma controalelor efectuate au fost constatate șase infracțiuni de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, transport materiale lemnoase în volum de peste 10 mc fără documente specifice de transport și fals informatic. Totodată, a fost constatat un volum total de 32.37 mc provenit din tăieri fără drept de arbori, cu o valoare de aproximativ 13.000 lei. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările în vederea documentării activității infracționale.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 130.000 de lei. Ca măsuri complementare s-a dispus confiscarea a aproximativ 470 mc materiale lemnoase.
Activitățile au fost realizate cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Naționale și Gărzile Forestiere Brașov, Cluj, Oradea, Prahova, Suceava, Timișoara, Vâlcea și Vrancea.