Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 9 ore în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 9 ore în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 10 ore în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 14 ore în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 15 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 1 zi în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 1 zi în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 1 zi în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 2 zile în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 2 zile în urmă
De ziua internațională a cafelei, Alex Pop din Borșa ne spune cum se obține o cafea de calitate
La data de 1 octombrie este sărbătorită Ziua Internațională a Cafelei. Pe lângă promovarea cafelei ca băutură, această zi mai are și scopul de a promova comerțul echitabil de cafea și de a ajuta la conștientizarea dificultăților producătorilor de cafea.
Organizația Internațională de Cafea este principala instituție responsabilă cu asigurarea cooperării dintre guvernele importatoare și exportatoare de cafea. Misiunea OIC este de a întări sectorul global de cafea și de a promova expansiunea sa într-o manieră sustenabilă.
Cu acest prilej, va prezentam pe scurt povestea unui maramureșean, care a reușit să facă din cafea o afacere de succes. Alex Pop este administratorul Calypso Caffe din oraşul Borşa unde lucrează alături de familia lui. Acordă o atenție deosebită detaliilor, iar asta se simte.
„Întotdeauna am acordat cea mai mare atenție selecției materiei prime, fiind conștienți de faptul că aceasta reprezintă punctul de plecare pentru obținerea unor amestecuri cu un gust unic și inconfundabil.
Așadar, am ales cei mai buni furnizori și am început să preparăm cu rigurozitate și cu mult suflet cea mai gustoasă și aromată cafea, de care să nu te mai poți sătura vreodată.
În zilele noastre, oamenii au început să acorde o mai mare atenție modului în care sunt preparate alimentele și băuturile, preferându-le pe acelea realizate cu grijă deosebită la detalii, la selecția și prelucrarea fiecărui element component, rezultând astfel un produs final desăvârșit.”
Andreea Vârtaci