Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 11 ore în urmă
O poveste de 102 ani: Viața mătușii Ioana din Maramureș, prezentată la Trinitas TV - 11 ore în urmă
În luna ianuarie se fac prevestiri cu privire la timpul de peste an - 11 ore în urmă
Ce planete se pot vedea pe cer în aceste zile - 12 ore în urmă
„Stradivarius în Lumina Anului Nou” – concert extraordinar în Baia Mare, susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica - 14 ore în urmă
Cântăreața Sanda Ladoși împlinește 55 de ani - 17 ore în urmă
Studenții nu mai pot cumpăra online bilete de tren, cu reducere de 90% - 18 ore în urmă
Mulți vizitatori la Muzeul Memorial Gheza Vida - 19 ore în urmă
În această perioadă: Preoții merg și sfințesc casele oamenilor prin stropire cu apă sfințită, vestind Botezul lui Hristos - 19 ore în urmă
Voucherele pentru alimente vor fi alimentate odată la 6 luni - în urmă
A fost inaugurat oficial proiectul „Păstrarea Diversității Etnice – Restaurarea și Valorificarea Bisericii de Lemn din Muzeu” la Muzeul Satului Maramureșean din Sighet
Azi, 3 octombrie, un eveniment important a avut loc la Sighetu Marmației. Este vorba despre inaugurarea oficială a proiectului „Păstrarea Diversității Etnice – Restaurarea și Valorificarea Bisericii de Lemn din Muzeu” la Muzeul Satului Maramureșean Mihai Dăncuș.
Este o inițiativă a Muzeului Maramureșan, finanțat de Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale – Ambassadors Fund for Cultural Preservation, valoarea totală de finanțare este de 95.000$.
Evenimentul a fost onorat de prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, Excelenţa sa Ambasadorul Ucrainei în România, dl. Ihor Prokopchuk, Vasile Moldovan primarul municipiului Sighetu Marmatiei, senatorul Sorin Vlașin şi alte oficialităţi diplomatice. Ne exprimăm recunoștința profundă față de Doamna Ambasador Kathleen Kavalec și Ambasada SUA în România pentru sprijinul și angajamentul lor în păstrarea patrimoniului cultural al Maramureşului.
Proiectul nostru își propune să protejeze și să celebreze diversitatea etnică bogată, reflectată în biserica noastră monument, un simbol prețuit al moștenirii culturale a regiunii noastre. Prin eforturi de restaurare meticuloase, ne străduim să ne asigurăm că acest monument istoric continuă să inspire și să educe generațiile viitoare.
Invităm comunitatea culturală locală, regională și națională să ni se alăture în recunoașterea importanței păstrării moștenirii noastre comune și să participe la activitățile și expozițiile viitoare care vor evidenția aceast demers de restaurare.
Împreună, să celebrăm și să păstrăm diversitatea care îmbogățește peisajul nostru cultural”, transmit reprezentanții Muzeului.