Spitalul Municipal Sighetu Marmației își întărește echipa medicală cu noi specialiști - 55 minute în urmă
Coltău devine epicentrul energiei verzi din județ - 1 oră în urmă
Atenționare de călătorie de la MAE - 2 ore în urmă
La rubrica ”Fotografia zilei” de pe Agerpres: Turnul Ștefan, din Baia Mare - 4 ore în urmă
21 de tineri talentați vor participa la Festivalul-concurs de interpretare vocală a cântecului popular „Care om horește mândru” din Dragomirești - 4 ore în urmă
Lecții de pedagogie digitală pentru peste 2000 de dascăli - 5 ore în urmă
S-au împlinit 17 ani de activitate a Casei Muzeu din Rogoz - 5 ore în urmă
Concursul de șah „ChessMania” și-a desemnat câștigătorii - 5 ore în urmă
Ceremonie cu avansări în grad la Jandarmerie - 5 ore în urmă
A doua întâlnire din Postul Mare a tinerilor ATOP-BM, găzduită de Parohia Recea - 6 ore în urmă
EDUCAȚIA se sărbătorește mondial pe 5 octombrie
Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia şi de a stimula dezvoltarea durabilă. Pentru a fi recunoscută şi sărbătorită la nivel internaţional, pentru ca principiile celor două recomandări să fie respectate de fiecare stat în parte, federaţia globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice „Education International” a lansat la 5 octombrie 1994 o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice şi a contribuţiei aduse de acestea în procesul educaţional, la nivel mondial.
Dascălii contribuie în mod esenţial la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Ei joacă un rol civic de mare importanţă, aducându-și aportul la păstrarea coeziunii sociale. Profesorul a avut şi va avea în continuare un rol primordial în formarea elevului, în desăvârşirea personalităţii acestuia. Dacă în trecut, dascălul decidea totul cu privire la procesul instructiv-educativ, acum el trebuie să devină doar un liant în formarea elevului, un suport pentru dezvoltarea autonomiei şi pentru formarea în spiritul responsabilităţii şi culturii civice.
„Un profesor bun e ca o lumânare – se consumă pe el însuși, pentru a lumina drumul celorlalți”
Lăcrimioara ZOTA .