Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 2 ore în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 2 ore în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 3 ore în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 6 ore în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 7 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 18 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 18 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 1 zi în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 1 zi în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 1 zi în urmă
Prof. univ. dr. Dan Cristian Vodnar, autorul cărții „Știință cu sare și piper. Chimia pe care nu o înveți la școală”, la întâlnire cu băimărenii
Duminică, 6 octombrie, de la ora 16:00, a avut loc o întâlnire cu autorul Dan Cristian Vodnar la Cărturești Value Centre Baia Mare. Prof. univ. dr. Dan Cristian Vodnar este autorul cărții „Știință cu sare și piper. Chimia pe care nu o înveți la școală”, o lucrare ce aduce în prim-plan gastronomia moleculară prezentând într-un limbaj accesibil procesele complexe care stau la baza preparării alimentelor.
Dan Cristian Vodnar este membru al „Academiei Europaea”, alături de 80 de laureați ai premiului Nobel și are numeroase distincții în domeniul științific, printre care amintim:
- Medalia de aur la „Salonul International de Inventica”, Geneva, Elvetia, 2017
- Distincția de „Top 2% oameni de știință din lume în domeniul Științei Alimentelor” obținută pentru 3 ani consecutivi: 2020-2022
- Distincția de „Top 2% oameni de știință din lume în 2023” – Opera Omnia.
Evenimentul a fost moderat de către lector univ. Flavia Zah, manager și fondator al „Liceului Internațional” Baia Mare și profesor în cadrul „Universității din Versailles”, Franța. La întâlnire a participat și un invitat special și anume PhD. Mihaela Minnis. Dna Minnis a studiat la „The City University of New York”, obținând doctoratul în Nanotehnologie. A fost profesor de chimie la „Brooklyn College” și „Marymount Manhattan College”, New York, timp de 8 ani. De 4 ani este profesor al „Liceului Internațional” Baia Mare, unde predă Combined Science (Biology, Physics, Chemistry), materie din Curriculum Cambridge.
Cartea „Știință cu sare și piper. Chimia pe care nu o înveți la școală” face parte din colecția „… Pe care nu o înveți la școală”, un real suport pentru toți cei implicați în procesul educațional, rezultatul muncii unor profesori pasionați pe care Editura Corint i-a sprijinit în efortul lor de a readuce plăcerea învățării atât în pagina cărții, cât și în sala de clasă.
Andreea Vârtaci