Programul special de Sărbători al Bibliotecii „Petre Dulfu” - 5 ore în urmă
„MICUL PRINȚ”, spectacol pentru oameni mari, la Teatrul Municipal- Secția Păpuși - 6 ore în urmă
Revelionul băimărenilor: Concert și foc de artificii cu ocazia trecerii în anul 2025 - 9 ore în urmă
Omagiu lui Mihai Borodi – o seară dedicată artei și frumosului la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației - 13 ore în urmă
Masca de sărbătoare din Maramureș – element remarcabil al teatrului popular - 13 ore în urmă
Noaptea trecerii dintre ani la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 13 ore în urmă
„Dulcele copilăriei” și alte povești culinare: Ateliere gastronomice la Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației - 15 ore în urmă
Peste 20 de cupluri din Târgu Lăpuș au sărbătorit nunta de aur - 16 ore în urmă
Slujire arhierească la Catedrala Sfântului Iosif Mărturisitorul din Sighet - 18 ore în urmă
Bastionul Măcelarilor, simbol reprezentativ al orașului Baia Mare - 1 zi în urmă
Elevii Școlii Gimnaziale „ Ioan Slavici” Tăuții de Sus au sărbătorit „Zilele Erasmus”
Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Tăuții de Sus reprezintă o structură a Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie. Alături de instituția de învățământ mamă, dascălii și-au unit forțele, participând la proiecte îndrăznețe pe care le-au și câștigat, prin implicare și muncă asiduă. Astfel, în anul 2020, școala care poartă numele marelui scriitor, Ioan Slavici a obținut acreditarea proiectului Erasmus+, la care ar aspira orice instituție de învățământ din țară. Un an mai târziu s-au deschis ferestrele mobilităților din cadrul acestui proiect. Odată întrați în marea familie Erasmus, și elevii au înțeles pe deplin, deviza proiectului: Erasmus schimbă vieți, deschide minți!
Joi, 17 octombrie 2024, elevii clasei a VIII-a de la Structura Școala Gimnazială Tăuții de Sus au îmbrăcat haine de sărbătoare, alăturându-se mișcării europene #ErasmusDays 2024, prin care mobilitatea internațională și schimburile culturale sunt obiective principale. Școala a fost animată de activități interactive, jocuri de cunoaștere, în care școlarii au împărtășit colegilor experiențele trăite în cadrul mobilităților, povestind despre prieteniile legate, conturarea unor parteneriate, proiecte de viitor și despre oportunitățile si impactul pe care acestea le-au avut asupra lor. Experiențele trăite i-au surprins plăcut, descoperindu-și fiecare dintre ei, aptitudini și pasiuni nebănuite: culturale, sociale, lingvistice, digitale.
Deschizătorii lor de minți, care le-au fost alături la prezentarea activităților au fost doamnele director Schlesinger Flavia și inspector pentru proiecte europene Coza Ancuța, iar de coordonarea activităților au fost răspunzătoare, prof. Dan Amalia și prof. Udrescu Adina.
Apartenența la marea familie Erasmus+, proiectele și acreditările Erasmus+ reprezintă oportunități reale de dezvoltare pentru fiecare copil, pentru fiecare școală.
Lăcrimioara ZOTA