181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 2 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 3 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 7 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 7 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini, premiul I la Gala Națională pentru Practici Eficiente de Service Learning
Zilele trecute a avut loc Gala Națională pentru Practici Eficiente de Service Learning. În cadrul acestui eveniment, Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini a fost distins cu premiul I.
„Sunt mândru de comunitatea educațională puternică construită de-a lungul anilor la Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini și mă bucură faptul că inițiativele pe care le-am lansat continuă să aibă impact și să fie recunoscute, atât pe plan național, cât și internațional.
Reușitele muncii depuse aici se materializează, de această dată, prin premiul obținut de proiectul „Agricultura ecologică – punte între trecut și viitor”, a cărui implementare a început cu 8 ani în urmă. Acest proiect a obținut premiul I la Gala Națională pentru Practici Eficiente de Service Learning, desfășurată la Băile Tușnad, în competiție fiind înscrise 25 de proiecte. De asemenea, s-a numărat printre cei 34 de finaliști în competiția europeană, dintr-un total de 129 de proiecte din 8 țări, activitățile desfășurate fiind susținute de programul național „Școala Încrederii”.
Obiectivul principal al proiectului este de a atrage tinerii către domeniul agriculturii și creșterii animalelor, de a-i conștientiza asupra importanței agriculturii ecologice și de a-i încuraja să adopte metode sustenabile care protejează mediul. Prin activități practice și o expoziție organizată anual, elevii descoperă oportunitățile pe care liceul le oferă celor interesați să se implice în acest domeniu.
Implicarea și dedicarea cadrelor didactice, a elevilor și a comunității locale au reușit să atragă elevi din întreg județul, îmbunătățind astfel performanțele educaționale ale liceului. Felicitări tuturor pentru încă o recunoaștere a calității educației oferite în această unitate de învățământ!”, transmite prof. Mihai Pop, inspector școlar general.