Share
Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” Târgu Lăpuș a obținut premiul special la Concursul Național de proiecte de voluntariat

Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” Târgu Lăpuș a obținut premiul special la Concursul Național de proiecte de voluntariat

Concursul Național de proiecte de voluntariat implementate în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, și-a desemnat câștigătorii în cadrul Etapei Naționale, desfășurate la Sihăstria Putnei, în 24-27 octombrie.

Pentru această etapă s-au calificat 27 proiecte care au obținut locul I, în urma jurizării la nivel județean.

Județul Maramureș a fost reprezentat prin proiectul „Împreună pentru o bucurie comună”, realizat la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” Târgu Lăpuș, coordonat de profesor învățământ primar Stan Cristina Elena, profesor Pop Mariana, Consilier educativ, și Consilier școlar Man Alexandra Diana.

„Scopul proiectului nostru a fost sensibilizarea elevilor, a cadrelor didactice și a membrilor comunității față de dificultățile pe care le întâmpină persoanele nevoiașe și ajutorarea acestora prin strângere de fonduri și activități caritative și de voluntariat.

Pentru atingerea obiectivelor, am realizat împreună cu elevii și profesorii din școală, activități variate care s-au bucurat de interes, implicare, dăruire, iubire și aprecieri atât din partea participanților cât și a beneficiarilor.

Amintim câteva din aceste activități: Realizarea felicitărilor de Crăciun, de Anul Nou și de 8 Martie, Învățarea de colinde, versuri și cântece tematice, Atelier de creație (În așteptarea Nașterii Domnului, Mărțișoare, felicitări…)

Organizarea/Deschiderea Târgului de Crăciun, Pregătirea darurilor pentru vizitele la persoanele defavorizate și la Centrele Sociale, Un zâmbet în prag de sărbătoare, Colinde, colinde la ,,Biserica Înălțarea Domnului”, Seara creștină ,,Cuvântul care vindecă” Rostire și simțire creștină, În vizită la Tanti Hermina.

În urma prezentării proiectului în fața Juriului al cărui președinte a fost Conf. univ. dr. Vasile Timiș, munca nostră a fost răsplătită cu Premiul special, fapt care ne onorează. Dorim să îi felicităm pe toți cei care s-au implicat cu timp și fără timp pentru a realiza o împreună lucrare, care iată, ne-a adus o bucurie comună.

Am asistat la prezentarea proiectelor venite din toată țara, proiecte interesante, diverse, proiecte de suflet și putem spune că a fost un schimb de experiență de un real folos pentru noi.

Proiectul ne-a oferit prilejul de a cunoaște profesori și elevi voluntari implicați, darnici, atenți la nevoile celor de lăngă ei, fapt pentru care merită toată aprecierea și considerația noastră.

Organizatorii proiectului, ISJ Suceava prin inspector Tatiana Vântur și Colegiul Tehnic Ferdinand I, profesor dr. Aurica Danieluc, ne-au oferit un program variat și bine realizat; astfel ni s-au prezentat exemple de bună practică, am purtat discuții tematice și am vizitat mănăstirile Putna și Sucevița, locuri încărcate de spiritualitate și trăire creștină iar la finalul activităților, am plantat „Copacul prieteniei„ în curtea Mănăstirii Sihăstria Putnei.

A fost o experiență frumoasă, care ne motivează să continuăm”, informează profesoarele Pop Mariana și Stan Cristina-Elena.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu