181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 3 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 4 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 8 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 9 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Penitenciarul Baia Mare a participat la Summitul de Formare Tehnologică VR4React de la Ankara
În perioada 22-24 octombrie, Penitenciarul Baia Mare a participat la Ankara, la un Summit de Formare Tehnologică VR4React. Evenimentul face parte din proiectul VR4React, Penitenciarul Baia Mare fiind partener. Acolo s-au reunit directori de penitenciare, personal din sectorul reintegrare socială, manageri de caz, ofițeri de probațiune și formatori din 8 țări partenere. Participanții s-au implicat în derularea sesiunilor teoretice și a demonstrațiilor practice VR și au făcut vizite pe teren, explorând potențialul intervențiilor bazate pe VR în penitenciare și serviciile de probațiune.
„Instituția noastră a avut patru reprezentanți din cadrul sectorului reintegrare socială și a compartimentului cooperare și programe. Specialiștii au fost instruiți pentru a utiliza tehnologia VR în cadrul activităților derulate cu personale private de libertate. Prin experiențe VR imersive, proiectul VR4React își propune să contribuie la dezvoltarea unor comportamente prosociale și tehnici de autoreglare emoțională a persoanelor condamnate și în același timp, să le ofere ofițerilor de penitenciare abilități esențiale de detensionare a conflictelor și intervenție, pentru crearea unor medii mai sigure în cadrul penitenciarelor. Participanții au fost familiarizați cu metodologia VR4React și au experimentat instrumentele și resursele proiectului, oferind feedback valoros prin sondaje și sesiuni de brainstorming. Acest efort de colaborare a fost esențial, asigurându-se că modulele de formare VR4React au rămas bazate pe nevoile practice ale profesioniștilor din domeniul corecțional”, a declarat Norbert Borgyos, purtătorul de cuvânt al instituției.
Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați site-ul proiectului VR4REACT:
Lăcrimioara ZOTA