40 de ani de când Minaur a câștigat Cupa IHF, în finala cu Zaporoje - 9 minute în urmă
Tradițiile românești de Paști, prezentate cu succes la Expo 2025 Osaka - 23 minute în urmă
În prag de sărbători: Polițiștii din Suciu de Sus și elevii aflați în practică s-au mobilizat și au adus zâmbete unor familii nevoiașe - 27 minute în urmă
„Danț la șură” în Satulung în această după-amiază - 1 oră în urmă
De Ziua cărții, la Cărturești - 2 ore în urmă
Mesajul de Paște care a scandalizat SUA - 3 ore în urmă
Alexandru Filipașcu – istoric, preot, cărturar și martir al Maramureșului - 4 ore în urmă
”Joc în sat” la Inău și Fântânele - 13 ore în urmă
Acțiune a salvamontiștilor în sprijinul unui ucrainean rătăcit în Munții Maramureșului - 18 ore în urmă
Programul Festivalului de teatru contemporan pentru tineret Acting - 19 ore în urmă
La 11 noiembrie se sărbătorește Ziua Veteranilor
Ziua Veteranilor este sărbătorită în țara noastră din 2014, în acord cu prevederile Legii 150/2014, privind modificarea şi completarea OUG nr. 82/2006, pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat. În completarea Articolului 6 a fost introdus un nou articol, care prevede că „în semn de recunoaştere a meritelor veteranilor pentru apărarea intereselor României se instituie Ziua Veteranilor, care se organizează, anual, la data de 11 noiembrie, prin grija Ministerului Apărării Naţionale”.
Semnificaţia acestei zile face trimitere şi la momentul 11 noiembrie 2003, când a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, iar sergentul major Mihail-Anton Samuilă a fost rănit, în zona localităţii Spin Puldac, în apropierea graniţei Afganistanului cu Pakistanul. Iosif Silviu Fogoraşi a fost primul militar decedat în teatrul de operaţii din Afganistan, în timp ce Mihail-Anton Samuilă a murit, la 14 noiembrie, într-un spital de campanie din Bagram. Cei doi au fost înaintaţi, post-mortem, la gradul de sublocotenent, fiind decoraţi cu „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
La ora 11, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, a intrat în vigoare armistiţiul semnat, câteva ore mai devreme, de forţele aliate cu Germania, în Pădurea de la Compiegne, în urma căruia se punea capăt războiului. Ziua veteranilor este marcată în numeroase state de pe mapamond prin diferite manifestări de omagiere a victimelor Primului Război Mondial. Sunt organizate manifestări de cinstire a victimelor Primului Război Mondial în mai multe ţări ale lumi, precum Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, precum şi în state europene. România s-a alăturat acestor state în anul 2014.
suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor statului român.
Lăcrimioara ZOTA