Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 5 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 9 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 10 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 14 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 15 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 16 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Elevii Școlii „George Coșbuc” au participat la activitatea cu tema „Un altfel de patrimoniu-atelier de educație ecologică”
Elevii Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” Baia Mare, însoțiți de profesoarele Oana Zoicaș și Raluca Hreniuc au călcat pragul Muzeului de Istorie și Arheologie Baia Mare, participând la o activitate din cadrul programului „Muzeul viu”. Ei au primit sarcina de a colora 10 fluturi, după modelul celor 10 specii selectate, dintre fluturii care pot fi observați în Grădina Călătoare – plante primite în dar de la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare-un spațiu urban pentru biodiversitate.
„Prin atelierul cu tema „Un altfel de patrimoniu-atelier de educație ecologică” ne propunem să sensibilizăm copiii față de natură, să semănăm mici semințe din care, poate, se vor dezvolta calități precum: atenția și curiozitatea, empatia față de alte forme de viață, grija și mândria de a trăi în locuri cu un patrimoniu natural extraordinar de divers. Căci, să colorezi precum un explorator, cu mare grijă la detalii și nu din imaginație este cu siguranță o provocare! Iar faptul de a învăța numele acestor fluturi e un prim pas în a ni-i face prieteni, nu-i așa?
Mulțumim pentru participare! Vă așteptăm cu drag și la alte activități!”, au adăugat organizatorii atelierului.
Lăcrimioara ZOTA