În Baia Mare s-a deschis Târgul de Florii – meșteri și meșteșuguri tradiționale maramureșene - 8 minute în urmă
Apel emoționant pentru un erou al muntelui - 46 minute în urmă
Investiția care poate salva România de la dezastrul ecologic - 1 oră în urmă
Băimăreanca Melisa Covaci a evoluat pe scena „Românii au talent” - 1 oră în urmă
Inconștiență în familie: părinți pasivi, copil șofer - 1 oră în urmă
Patrick Mureșan a obținut un rezultat deosebit la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii Teoretice Muzicale - 2 ore în urmă
Semafoare cu patru culori? Nu e glumă - 2 ore în urmă
O echipă mobilă a Registrului Auto Român (RAR) la Rozavlea - 3 ore în urmă
12 aprilie 1961: O zi care a schimbat istoria - 3 ore în urmă
Minaur va juca pentru bronz în Cupa României - 12 ore în urmă
Elevii Școlii „George Coșbuc” au participat la activitatea cu tema „Un altfel de patrimoniu-atelier de educație ecologică”
Elevii Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” Baia Mare,
însoțiți de profesoarele Oana Zoicaș și Raluca Hreniuc au călcat pragul Muzeului de Istorie și Arheologie Baia Mare, participând la o activitate din cadrul programului „Muzeul viu”. Ei au primit sarcina de a colora 10 fluturi, după modelul celor 10 specii selectate, dintre fluturii care pot fi observați în Grădina Călătoare – plante primite în dar de la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare-un spațiu urban pentru biodiversitate.

„Prin atelierul cu tema „Un altfel de patrimoniu-atelier de educație ecologică” ne propunem să sensibilizăm copiii față de natură, să semănăm mici semințe din care, poate, se vor dezvolta calități precum: atenția și curiozitatea, empatia față de alte forme de viață, grija și mândria de a trăi în locuri cu un patrimoniu natural extraordinar de divers. Căci, să colorezi precum un explorator, cu mare grijă la detalii și nu din imaginație este cu siguranță o provocare! Iar faptul de a învăța numele acestor fluturi e un prim pas în a ni-i face prieteni, nu-i așa?
Mulțumim pentru participare! Vă așteptăm cu drag și la alte activități!”, au adăugat organizatorii atelierului.
Lăcrimioara ZOTA