Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 7 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 10 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 12 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 14 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 14 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 16 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 17 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 17 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 17 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 17 ore în urmă
Expoziția „Mesaje din Diaspora”, dedicată Zilei Naționale a României
Miercuri, 27 noiembrie 2024, începând cu ora 14.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a avut loc vernisajul Expoziției ”Mesaje din Diaspora”, care cuprinde lucrări realizate de copiii români care trăiesc în afara granițelor țării. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.
„Ziua Națională a României, sărbătorită pe 1 Decembrie, trezește în mulți români sentimente puternice de mândrie națională și patriotism, fiind o zi de reflecție asupra istoriei și a identității naționale.
Astfel, elevii din Maramureș care participă la orele de educație muzeală susținute de specialiștii din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș vor putea admira lucrările colegilor lor de peste hotare.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 27 noiembrie – 8 decembrie 2024 la sediul muzeului din strada Monetăriei numerele 1 – 3, din Baia Mare. De asemenea, varianta virtuală a Expoziției ”Mesaje din Diaspora” va fi prezentată pe pagina de facebook a instituției noastre, ”Maramureșul și Diaspora”.
Lăcrimioara ZOTA
