Locul ocupat de echipa de fotbal a României în clasamentul FIFA, la sfârșitul lui 2024 - 8 ore în urmă
99 de ani de la moartea marelui poet rus, Serghei Esenin - 8 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun este sărbătorit Sfântul Ștefan - 9 ore în urmă
“Tanti Irina a Anuții Văsălichii Măriuții din Șișești” continuă tradiția brodatului de mână - 11 ore în urmă
Două eclipse de lună și două de soare, în anul 2025 - 16 ore în urmă
Salvamontiștii maramureșeni, Moși Crăciuni pentru 50 de copii din satele cele mai greu accesibile ale județului - 16 ore în urmă
Pietre de poveste din zona Băiuț (II) - 16 ore în urmă
Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 18 ore în urmă
În Moisei: Festivalul Național de Colinde și Obiceiuri de Iarnă „Ioan Horea” ajunge la cea de-a XIII-a ediție - 19 ore în urmă
Maica Domnului, cinstită în a doua zi de Crăciun - 1 zi în urmă
Prof. univ. dr. habil. Elena Platon va susține o conferință în Baia Sprie
În 13 decembrie, de la ora 14.00, Casa de Cultură Baia Sprie va găzdui o conferință specială.
Aceasta se intitulează Învățăturile unui „relesist” către frații lui, „relenimiști”. Refrecții despre achiziția limbii române ca limbă nematernă (RLNM). Invitat este prof. univ. dr. habil. Elena Platon – director al Departamentului de limbă, cultură și civilizație românească și al Institutului Limbii Române ca Limbă Europeană, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Coordonatorii acestui eveniment de amploare sunt:
- inspector școlar general adjunct prof. Annamaria Hitter;
- inspector școlar pentru limba și literatura română prof. dr. Adrian Sabău (care este și inițiator și moderator al manifestării).
„Când i-am adresat doamnei Elena Platon invitația de a susține o conferință pentru colegele mele care își desfășoară activitatea în școli/secții cu predare în limbile minorităților, i-am spus că, în opinia mea, munca dumneaei e una dintre cele mai înalte forme de patriotism. Ce ar putea dovedi mai mult atașamentul față de țară decât acțiunea de a-i învăța pe străini limba română, oferindu-le astfel acces la cultura românească? Vom încerca să folosim această experiență minunată a doamnei profesoare pentru a veni în sprijinul elevilor care învață româna ca limbă nematernă. De ce? Pentru că noi avem convingerea unei civilizații românești integratoare!”, precizează prof. dr. Adrian Sabău.
Sursa foto – Universitatea din Oradea