Locul ocupat de echipa de fotbal a României în clasamentul FIFA, la sfârșitul lui 2024 - 7 ore în urmă
99 de ani de la moartea marelui poet rus, Serghei Esenin - 8 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun este sărbătorit Sfântul Ștefan - 9 ore în urmă
“Tanti Irina a Anuții Văsălichii Măriuții din Șișești” continuă tradiția brodatului de mână - 11 ore în urmă
Două eclipse de lună și două de soare, în anul 2025 - 15 ore în urmă
Salvamontiștii maramureșeni, Moși Crăciuni pentru 50 de copii din satele cele mai greu accesibile ale județului - 15 ore în urmă
Pietre de poveste din zona Băiuț (II) - 15 ore în urmă
Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 18 ore în urmă
În Moisei: Festivalul Național de Colinde și Obiceiuri de Iarnă „Ioan Horea” ajunge la cea de-a XIII-a ediție - 18 ore în urmă
Maica Domnului, cinstită în a doua zi de Crăciun - 1 zi în urmă
Colindul sfânt și bun din Maramureș a ajuns pe Coasta de Azur
Biserica Ortodoxă Română din Nisa a găzduit în 6 decembrie o „Seară de colinde”, organizată de Asociaţia „Vasile Tomoiagă” din Vişeu de Sus, în colaborare cu Patriarhia Română, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, Biserica Ortodoxă Română Nice Cote D’Azur şi Parohia „Sfintii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Ierarh Nicolae”.
Concertul a fost susţinut de maramureşenii Amalia Ioana Moldovan și Grupul Voia Bună, Ovidiu Foca, violonistul Andrei Mihail Radu, și pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu.
„Românii care trăiesc în afara granițelor, oriunde au mers în lume, au purtat în suflete bucuria colindului, căldura și bogăția sărbătorilor de iarnă, cu tot ceea ce înseamnă acestea, dar și dorul de a le retrăi, aşa cum le ştiau din perioada copilǎriei.
Pentru o seară, Amalia Ioana Moldovan și Grupul Voia Bună, colindătorii din Maramureș, au alinat, prin colindul lor, acest dor.
Sosiți de departe, precum magii din vechime, să vestească apropiata naștere a pruncului Iisus în ieslea din Betleem, au adus sutelor de români de la Biserica Ortodoxă Română din Nisa, prin colind, prin grai, prin port, prin instrumentele tradiționale, spiritul Crăciunului de altădată. Și, mai mult decât atât, au arătat că, în Maramureș, același spirit caracterizează și sărbătorile de azi.
A fost o bucurie această seară de colinde ! Bucurie pe care v-o dorim tuturor!”, transmite Fundația „Vasile Tomoiagă”.