Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 1 oră în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 12 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 12 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 16 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 zile în urmă
Peste 100 de colindători la Bontăieni în cadrul unui frumos concert de colinde; Plata a fost în colaci pe vatră făcuți de femeile din sat
În straie populare și o ambianță desprinsă dintr-un peisaj mioritic, 120 de colindători i-au bucurat și emoționat pe cei aproximativ 250 de spectatori în cadrul unui concert de colinde la Căminul Cultural din Bontăieni.
Evenimentul ,,Iată vin colindătorii…în Bontăieni” a ajuns duminică, 15 decembrie, la ediția cu numărul doi. Pe scenă au intrat atât artiști locali, precum Ioana Roman, Paul și Raluca Coroian, Adelin și Ramona Roman, Anca Mihuț, dar și nume cunoscute la nivel național, precum Diana Cârlig și Ionuț Bledea.
De la eveniment n-au lipsit nici puternicele voci ale corurilor bărbătești din Șișești, Șindrești, Dănești sau Corul Voci Mănășturene.
La concert a participat și un grup de copii din Bontăieni care an de an colindă fiecare casă din sat în Ajunul de Crăciun.
Pentru ca tradiția să fie dusă până la capăt toți spectatorii au fost serviți cu sarmale tradiționale de post din partea gazdelor bontănare, iar colindătorii au primit o plată ca pe vremuri: câte un colac făcut pe vatra de femeile din sat.
,,A fost mult peste așteptările noastre. Bucuria transmisă prin colindele care au răsunat aici a ajuns direct la inimile tuturor, fiind pe măsura Praznicului Împărătesc care se apropie. Așa cum lumina stelei i-a călăuzit pe magi și îngerii au vestit păstorilor Nașterea Domnului, tot astfel, colindele noastre au fost glasul prin care sufletele au fost chemate să-L preamărească pe Pruncul Sfânt.
Acest concert nu este doar un eveniment artistic, ci o chemare la comuniune, o amintire vie a valorilor noastre creștine și a iubirii care ne unește. Colindele care s-au auzit aici poartă cu ele sufletul neamului nostru, păstrând vii tradițiile care ne definesc.
Ne-am dorit să avem mulți colindători și spectatori, dar ceea ce s-a întâmplat a depășit toate așteptările noastre. Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o participare atât de numeroasă, iar faptul că atât de mulți au venit să colinde și să primească vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului aici, în Bontăieni, ne-a umplut inimile de recunoștință.
Încă de la prima ediție ne-am dorit ca acest concert să devină o tradiție. Acum, această ediție ne-a confirmat că este posibil și că există dorința și susținerea necesare din partea comunității. Vom face tot ce ține de noi pentru ca acest concert să fie o sărbătoare anuală, un prilej de bucurie și unitate pentru satul nostru.
Pentru că bucuria Nașterii Domnului trebuie să ajungă în fiecare casă, în fiecare colț al lumii, iar Bontăieni nu face excepție. Chiar dacă suntem o comunitate mică, am arătat că suntem uniți, că ne prețuim tradițiile și că ne dorim să le ducem mai departe. Este important ca astfel de evenimente să existe și în sate mai mici, pentru a ține vie credința și tradiția care ne definesc”, a spus Ionuț Boer, preot paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Nașterea Maicii Domnului” Bontăieni.