Aducere aminte: Gravura în sticlă, ridicată la nivel de artă la fabrica din Fărcașa - 7 ore în urmă
Povestea bisericii maramureșene din Limours, unică în Franța - 8 ore în urmă
De vorbă cu talentata Oana Năsui: „Muzica este pentru mine mai mult decât o pasiune; este un mod de a mă exprima, de a crea conexiuni și de a aduce bucurie celor din jur” - 8 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” pregătește noi surprize; Un spectacol aniversar unic va avea loc în luna martie - 10 ore în urmă
Programul ierarhilor în această duminică - 12 ore în urmă
Peste 83.000 de copii beneficiază de alocația de stat în județul Maramureș - 12 ore în urmă
Proteza dentară a lui Petro Petroffski – proză scurtă de Marian Ilea - 13 ore în urmă
Lume multă la Cavnic; Ce trebuie să știți dacă aveți de gând să mergeți zilele acestea la zăpadă - 15 ore în urmă
La Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș se va desfășura primul atelier MERITO – Literație din acest an - 16 ore în urmă
LA MULȚI ANI, SENSEI! - 16 ore în urmă
Omagiu lui Mihai Borodi – o seară dedicată artei și frumosului la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației
În 27 decembrie, Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației a găzduit vernisajul expoziției „Lumi paralele – Expoziție omagială MIHAI BORODI”.
O etalare muzeală valoroasă de artă plastică combinată: picturi și sculpturi create de artistul maramureșean (1950-2019), în timpul șederii acestuia în Saint-Apollinaire, lângă Dijon, Franța.
„Pe simezele Muzeului Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” se află o mică parte din moștenirea artistică a lui Mihai Borodi, un sculptor excepțional născut în Maramureș, care a îmbinat tradițiile locale cu o viziune modernă.
Stabilit în Franța, Mihai Borodi a devenit o prezență remarcabilă în peisajul artistic local. Lucrările sale monumentale, precum „Speranța”, „Dialog intim” sau „Arborele muzicii”, realizate în piatră și inox, stau mărturie măiestriei sale.
Pe parcursul carierei sale, Mihai Borodi a participat la numeroase expoziții naționale și internaționale, de la Bienala de Pictură și Sculptură din București până la evenimente organizate în Ungaria, Belgia, Franța și China. În 2016, i s-a decernat premiul internațional „Leonardo da Vinci – Universal Artist” la Florența, o recunoaștere a imaginației sale excepționale și a talentului său artistic.
Această expoziție este o invitație să descoperim mesajele profunde din arta sa și să ne conectăm la valorile transmise prin creațiile lui.
Mulțumim familiei pentru că au făcut posibilă această expoziție, iar prin eforturile ei, ne bucurăm de un moment frumos, care păstrează vie memoria acestui mare artist”, transmit reprezentanții Muzeului Maramureșan.