Metehăul – „vedeta” Bobotezei în unele sate din Maramureșul Istoric - 7 ore în urmă
Etnicii ucrainieni din Maramureș sărbătoresc Crăciunul - 8 ore în urmă
Globurile de Aur: Actorul de origine română Sebastian Stan, premiat pentru rolul din „A different man” - 8 ore în urmă
S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 12 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 14 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 14 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 15 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 1 zi în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 1 zi în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 1 zi în urmă
Cântăreața Sanda Ladoși împlinește 55 de ani
Cântăreaţa Sanda Ladoşi s-a născut la 2 ianuarie 1970, la Târgu Mureş. A început să cânte de la 7 ani, când era solistă în corul şcolii, la 10 ani a învăţat pian şi chitară, după care a obţinut premiul I pe ţară la festivalul ”Cântarea României”. În timpul liceului, lua în paralel lecţii de muzică, pedagogie şi canto, a început turnee cu nume cunoscute de la noi, formându-se astfel ca artist. Este absolventă, din 2001, a Facultăţii de Drept de la Universitatea ”Titu Maiorescu”. În 1987, a participat la concursul ”Steaua fără nume”, iar în 1988 obţine premiul I la secţiunea interpretare a Festivalului Mamaia. Un an mai târziu participă la aceeaşi manifestare, cu un recital. Timp de un an face ocolul ţării într-un turneu de anvergură. Litoralul o atrage pe Sanda, ca pe mulţi alţi artişti, concertând aici în fiecare sezon estival, începând din 1990.
În anul 1999, câştigă premiul III la Festivalul Mamaia, secţiunea compoziţie, cu o piesă compusă de Dan Iagnov. Tot atunci finalizează pregătirile pentru noul album ”Mi-e dor”, pentru care a lucrat timp de doi ani împreună cu compozitorul Eugen Mihăescu. Albumul include un remix al şlagărului ”Mi-e dor să te văd” şi un cover al piesei ”Clipe ce dor”, interpretată iniţial de Mihaela Runceanu. Se remarcă, de asemenea, cu piesele cu ritm latino: ”Dansând prin vise”, ”Dacă eşti singur”, ”În vorbe nu mai cred”. Câteva dintre piesele de pe album sunt foarte cunoscute, ”Adu-ţi aminte” câştigând chiar premiul IV la secţiunea şlagăre a Festivalului Mamaia ’99. Lansarea albumului a avut loc pe 9 decembrie 1999. În anul 2006, lansează albumul ”Khalini”. A avut duete şi cu Marcel Pavel sau Ioan Gyuri Pascu. Compozitorii care i-au încredinţat piese spre interpretare au fost: Eugen Mihăescu, Marcel Dragomir, Ionel Tudor, Cornel Meraru, Mihai Constantinescu, Alexandru Simu, Raimond Vancu, George Popa, Dan Iagnov, cu acesta din urmă având cea mai lungă colaborare – 11 ani şi peste 50 de melodii.
În 2007, se naşte primul copil al Sandei, Bogdan, iar după aproximativ doi ani, se naşte fetiţa artistei, Ioana. După naşterea copiilor, Sanda a luat o pauză în apariţiile publice, muzica trecând pe planul al doilea în priorităţile sale, dar după ce micuţii au mai crescut, a revenit pe scenă şi în studio, ea colaborând cu Ovidiu Komorniyk şi cu casa de discuri a acestuia.
Una din piesele care era, în 1994, pe buzele tuturor a fost „Eu vreau să-ţi spun că te ador”, o poveste de iubire sinceră, care a ajuns la inimile românilor instantaneu. Cântecul are la bază trăiri ale interpreţilor, dar, în acelaşi timp, ale oricărui ascultător. E un tango stilizat, o compoziţie remarcabilă, cu text profund, în care mesajul este iubirea. Sanda Ladoşi a avut bucuria şi marea şansă de a lucra la un proiect muzical deosebit, alături de unul din cei mai mari actori ai României, Ştefan Iordache. Acesta a cochetat mereu cu muzica. Talentul său muzical a ieşit însă la iveală doar când a format duetul cu Sanda Ladoşi. Cei doi au interpretat cu mare succes piesele compuse de Dan Iagnov, fiecare cântec lansat devenind imediat un adevărat şlagăr.
La mulți ani, Sanda Ladoși!
Lăcrimioara ZOTA