Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 2 minute în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 12 minute în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 15 minute în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 32 minute în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 48 minute în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 55 minute în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 1 oră în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 3 ore în urmă
Maramureșul, sub cod galben de inundații - 4 ore în urmă
8 puncte de colectare a deșeurilor textile, în Baia Mare - 4 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători
Mesele îmbelșugate sunt văzute ca un simbol al sărbătorilor de iarnă. Mulți români s-au grăbit să facă cumpărături în exces, gătind mai mult decât era necesar, de teama că nu va fi suficientă mâncare pentru invitați. Majoritatea nu au știut cum să gestioneze resturile alimentare, fie congelându-le sau să le transforme în alte feluri de mâncare. Astfel, tomberoanele au fost neîncăpătoare după sărbători.
În timp ce tot felul de alimente gătite zăceau printre alte resturi menajere, multe familii s-au confruntat cu lipsuri grave, mai ales în perioada sărbătorilor. Restaurantele, supermarketurile și gospodăriile ar fi putut dona surplusul de alimente către comunități defavorizate. Organizarea de inițiative locale ar putea încuraja donațiile și voluntariatul, în sprijinul celor flămânzi. De sărbători, dar și în restul anului e important să ne amintim că generozitatea adevărată constă în a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși. Acțiunile mici, dar constante pot face o diferență uriașă în viețile celor care se confruntă cu sărăcia și foamea.
Lăcrrimioara ZOTA