La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 28 minute în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 45 minute în urmă
Ziua Culturii Naționale: 175 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - 2 ore în urmă
Maramureșeanca Silvia Timiș, alături de alți artiști români, în turneu în America - 12 ore în urmă
Cele mai tari filme pentru pasionatii de ruleta - 13 ore în urmă
Proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea – „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri” - 16 ore în urmă
Recitați o strofă din Eminescu și intrați gratuit la muzeu - 19 ore în urmă
Grădinița cu Program Prelungit Târgu Lăpuș organizează cea de-a IV-a ediție a Concursului regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” - 19 ore în urmă
Băimăreanca Sara Nicole Sitar, campioană națională la tenis U14 - în urmă
L-ați văzut? Un maramureșean e de negăsit de două săptămâni - în urmă
Proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea – „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri”
Anul 2025 a adus un proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea. Acesta se intitulează „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri”.
„Dragi credincioși, cu ajutorul lui Dumnezeu și al Sfântului Duh, începând cu acest an binecuvântat, 2025, dorim să ne unim mai mult sufletele și să ne întărim în credință printr-un proiect de suflet dedicat fiecăruia dintre dumneavoastră: „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri”.
Acest proiect are la bază dorința noastră de a aduce mai aproape harul lui Dumnezeu și dragostea Sa, nu doar în biserică, ci și în casele și familiile credincioșilor parohiei noastre.
Prin urmare, o dată pe lună cel puțin, vom vizita una din familiile parohiei pentru a săvârși Sfeștania, o slujbă de sfințire a casei și a celor care locuiesc în ea.
Aceasta va fi însoțită de rugăciuni pentru ajutor, sănătate și pace, dar și de discuții sincere, într-un cadru restrâns, în care vom încerca să răspundem împreună la întrebări și să găsim sprijin duhovnicesc pentru provocările vieții.
Dorim ca acest timp petrecut împreună să fie un moment de întărire sufletească, de comuniune și de împărtășire a gândurilor și preocupărilor.
De multe ori, în agitația vieții cotidiene și în timpul slujbelor de la biserică, nu reușim să avem răgazul necesar pentru a ne asculta și a ne încuraja unii pe alții așa cum ar trebui.
Ne rugăm ca această inițiativă să fie o binecuvântare pentru noi toți și să aducă roade bogate în sufletele fiecărei familii.
Așa cum ne învață Sfântul Apostol Pavel:
„Purtați-vă sarcinile unii altora și așa veți împlini legea lui Hristos” (Galateni 6, 2)”, transmite pr. paroh Ioan-Florin Vlad.
Până acum, trei Sfeștanii au fost sărvârșite în cadrul proiectului.
Citește și