Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - 4 ore în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 5 ore în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 5 ore în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 6 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 7 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 7 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale: 175 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - 8 ore în urmă
Maramureșeanca Silvia Timiș, alături de alți artiști români, în turneu în America - 19 ore în urmă
Cele mai tari filme pentru pasionatii de ruleta - în urmă
Proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea – „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri” - în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider”
Centrul Cultural Sighetu Marmației a organizat ieri, 14 ianuarie, în Sala Media a Liceului Tehnologic Forestier, un eveniment de excepție dedicat Zilei Culturii Naționale și celebrării a 175 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.
Sub coordonarea referentului cultural Narcisa Ionica Vaida, elevii Liceului Tehnologic Forestier au fost invitați să participe la un atelier unic, care a demonstrat cum cultura poate deveni un ghid practic pentru dezvoltarea personală și leadership.
Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul profesoarelor Roman Maria, Nemeș Loredana, Lazăr Maria, Mihali Adelina, Batin Anuța și Pop Maria, care au contribuit la succesul acestui atelier atât prin implicarea lor activă, cât și prin coordonarea tuturor elevilor prezenţi.
Atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” a fost mai mult decât o incursiune în opera marelui poet. Se poate considera o călătorie prin valorile eminesciene, care rămân vii și relevante: calmul, curajul, autenticitatea și viziunea. Activitățile realizate în cadrul acestui atelier au fost nu doar creative, ci și transformatoare, punând accent pe aplicarea acestor valori în viața de zi cu zi a tinerilor.
Participanţii au fost provocați să colaboreze, să își folosească imaginația, să îşi pună la lucru creativitatea şi să găsească soluții inovatoare, pornind de la teme inspirate din poezia Glossa.
Elevii care au luat parte la aceste activităţi interactive au demonstrat că opera lui Eminescu nu este doar un tezaur literar, ci și un set de principii care ne pot ghida în construirea unui viitor autentic, transmite Centrul Cultural Sighetu Marmației.