Tânărul maramureșean Alex-Ionuț Pop a publicat cea de-a patra carte – ,,Cum îți mai este în suflet?” - 7 minute în urmă
Fenomen misterios pe cerul Greciei: Nor în forma Fecioarei Maria apare în timpul cutremurelor - 39 minute în urmă
De la graniță, direct pe podium: Andrei Ihnatiuc, campion la 3.000 de metri la Cupa României - 45 minute în urmă
Trei elevi de la „Lucaciu” au obținut premii la Concursul Național Interdisciplinar „La Școala cu Ceas” - 52 minute în urmă
Scandal la bazinul din Recea: Consilierii locali își fac valuri cu intrări gratuite - 2 ore în urmă
În Groși se fac cursuri de dans popular pentru copii - 2 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (III) - 3 ore în urmă
Facebook aniversare la 21 de ani: de la un proiect universitar la o rețea globală - 3 ore în urmă
Centura de ocolire Baia Mare – un pas major pentru viitorul infrastructurii din Maramureș - 3 ore în urmă
Lucrări la rețeaua de apă: întreruperi anunțate pe mai multe străzi din Baia Mare - 3 ore în urmă
Banca Mondială declară război cărnii și lactatelor
Dacă vă mai gândeați să vă bucurați de o friptură suculentă sau de o brânză maturată, e posibil ca viitorul să aibă alte planuri pentru noi. Banca Mondială a venit cu o nouă recomandare „vizionară”: mai puțină carne roșie și lactate, mai multe plante și alternative „eco-friendly”.
Motivul? Salvarea planetei, desigur.
Întotdeauna gata să fie pionier în orice înseamnă schimbare radicală, Danemarca a și trecut la fapte. Guvernul danez a decis că e momentul să-i facă pe cetățeni să privească legumele cu alți ochi și să colaboreze cu organizații vegetariene pentru a transforma alimentația națională. Ministrul agriculturii, Jacob Jensen, a punctat clar: „Dacă vrem să reducem amprenta climatică, trebuie să mâncăm mai multe alimente de origine vegetală.”
În paralel, industria alimentară nu a stat degeaba. Produse precum Beyond Burger – un burger vegetal care promite gust de carne fără pic de carne – devin din ce în ce mai populare. Cu susținerea financiară a lui Bill Gates și o rețetă bazată pe mazăre, sfeclă și ulei de cocos, Beyond Burger își propune să convingă chiar și cei mai împătimiți carnivori că viitorul are gust de… legume.
Julian Lampietti, manager în cadrul Băncii Mondiale, a lansat un mesaj categoric: „Trebuie să încetăm să distrugem planeta în timp ce ne hrănim.” În traducere liberă înseamnă că fripturile și brânzeturile ar putea deveni un lux demodat, iar farfuriile noastre vor fi din ce în ce mai verzi, fie că vrem sau nu.
Astfel, recomandările Băncii Mondiale nu sunt doar vorbe aruncate în vânt, ci o anticipare a viitorului nostru culinar. Poate că acum pare greu de crezut, dar s-ar putea să vină ziua în care carnea roșie va fi doar o amintire nostalgică, iar meniul zilei va conține doar „delicatese sustenabile.”