George Simion reacționează la apelul lui Ponta și Georgescu - 5 ore în urmă
Anchetatori și criminaliști la Moisei, după focuri de armă suspecte - 5 ore în urmă
În urmă cu 72 de ani, Iuliu Maniu se stingea în închisoarea din Sighetu Marmației - 6 ore în urmă
Se împlinesc 69 de ani de la uciderea lui Gheorghe Pașca din Săliștea de Sus – cel mai longeviv luptător anticomunist din Maramureș - 6 ore în urmă
Guvernul taie la jumătate fondurile pentru „Noua Casă” - 6 ore în urmă
Prof. dr. Ion Copoeru a susținut la Centrul Universitar Nord Baia Mare conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal” - 7 ore în urmă
După 23 de ani de activitate, luptătorul băimărean Ionuț Rogoz anunță că se retrage; Ultimul său meci va avea loc în 24 mai - 7 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare celebrează 85 de ani dela nașterea lui Leschian Vasile - 8 ore în urmă
Sighetu Marmației începe renovarea energetică cu fonduri europene - 8 ore în urmă
Investiții în viitorul comunei Mireșu Mare - 8 ore în urmă
Prof. dr. Ion Copoeru a susținut la Centrul Universitar Nord Baia Mare conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal”
Am avut onoarea de a participa la conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru investigarea interacțiunilor om-animal”, susținută de prof. dr. Ion Copoeru de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, găzduită de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare.
Evenimentul a oferit o analiză fenomenologică a relației dintre om și animal, extinzând reflecția asupra interconexiunii complexe dintre om și natură. Sub moderarea prof. emerit dr. Petru Dunca, discuția a evidențiat modul în care interacțiunile cu mediul înconjurător modelează înțelegerea noastră asupra existenței și a constituit o oportunitate valoroasă de aprofundare a cunoașterii, reflecție critică și consolidare a conexiunilor dintre știință, filosofie și experiența cotidiană.
Conferința a reunit cadre didactice din mediul academic și preuniversitar, studenți, masteranzi, doctoranzi și elevi, facilitând un dialog interdisciplinar și intergenerațional.
Evenimentul a fost organizat de Școala Doctorală de Filosofie și de domeniul Filosofie din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare.
Drd. Ioana Grad