Măriuca Verdeș și Grupul ”Școala Rădăcinilor Străbune” au participat la evenimentul ”Tinerețe și tradiție la Muzeul Casa Romanței” din Târgoviște - 4 minute în urmă
Ateliere de încondeiere a ouălor de Paști la Parohia „Înălțarea Domnului” Baia Mare - 18 minute în urmă
Povestea unui divorț care s-a sfârșit în flăcări - 58 minute în urmă
Ierarhii slujesc în această duminică la Mănăstirea Bârsana, respectiv la Mănăstirea Făget - 1 oră în urmă
Elon Musk face afaceri cu …. Elon Musk - 2 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: „Scara dumnezeiescului urcuș” care ne unește cu cerul! - 3 ore în urmă
Mălina Tuțiu, sportivă legitimată la CSS Baia Sprie, pe podium la prestigioasa competiție International Cup din Franța - 3 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (IX) - 5 ore în urmă
La Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației a început montajul expoziției „Tehnici tradiționale de realizare a covoarelor, în România și Republica Moldova” - 5 ore în urmă
O elevă de la Colegiul de Arte din Baia Mare s-a calificat la Olimpiada Națională de Istorie - 7 ore în urmă
Manu Doru Aurel din Târgu Lăpuș, campion la Matematică și Informatică
În perioada 21-23 martie 2025, Cluj-Napoca a găzduit cea de-a XXXVII-a ediție a Concursului Național de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”, un eveniment de prestigiu în domeniul educațional românesc. Organizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Universitatea „Babeș-Bolyai” și alte instituții locale, concursul a reunit peste 250 de elevi talentați din întreaga țară.
Printre aceștia s-a remarcat Manu Doru Aurel, elev în clasa a V-a A la Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Târgu Lăpuș, județul Maramureș. Sub îndrumarea profesorului Călin Micu, Doru Aurel a obținut locul 1 la secțiunea de matematică a concursului, demonstrând o înțelegere profundă și o pasiune deosebită pentru această disciplină.
Performanța sa la Cluj-Napoca vine după un alt succes notabil: obținerea celui mai mare punctaj la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică și calificarea la etapa națională.
Concursul „Grigore Moisil” este recunoscut pentru nivelul său ridicat de dificultate și pentru rolul său în promovarea excelenței în matematică și informatică. Participarea și performanța elevilor la acest concurs reflectă atât talentul individual, cât și dedicarea profesorilor îndrumători și susținerea instituțiilor de învățământ.
Astfel de realizări subliniază importanța investiției în educație și a sprijinului acordat tinerelor talente, care reprezintă viitorul științei și tehnologiei în România.
Vasile Petrovan