Trei nominalizări pentru ”Tricolorul lunii martie” - 11 minute în urmă
Când nesimțirea devine principiu moral - 2 ore în urmă
Ziua Porților Deschise la Jandarmeria Maramureș - 3 ore în urmă
Tinerii din Sighet scapă de chirii exorbitante - 3 ore în urmă
Elevii Colegiului „Dragoș Vodă” din Sighet au demonstrat, încă o dată, pasiune și performanță în științele naturii - 3 ore în urmă
Duminica Floriilor: În Ciocotiș se va desfășura cea de-a X-a ediție a Concertului de pricesne „Patimile Domnului” - 4 ore în urmă
„La crucea Ta cu toți venim”: Concert extraordinar de pricesne organizat în Sat Șugatag - 6 ore în urmă
În Baia Mare va avea loc Târgul de Florii – meșteri și meșteșuguri tradiționale maramureșene - 7 ore în urmă
Elevi premiați în cadrul concursului organizat de Jandarmeria Maramureș - 7 ore în urmă
Posibile modificări ale regulilor din fotbal: noile propuneri ale IFAB - 7 ore în urmă
Zona Pirită: de la așezare informală la cartier social modern?
Consiliul Local al Municipiului Baia Mare s-a reunit ieri într-o ședință extraordinară pentru a aproba construirea de locuințe sociale în zona Pirită, o inițiativă ce vizează îmbunătățirea condițiilor de trai pentru comunitățile vulnerabile din orașul nostru. Deși inițial se avea în vedere construirea acestor locuințe în zona Arieșului, în final s-a decis schimbarea amplasamentului în zona Pirită, unde există o comunitate semnificativă ce necesită sprijin.
Proiectul prevede realizarea a 116 locuințe sociale și a unei clădiri multifuncționale, cu o investiție estimată la aproximativ 68 de milioane de lei, inclusiv TVA. Finanțarea ar urma să fie asigurată în mare parte de la bugetul de stat, cu o contribuție semnificativă și din partea bugetului local. Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este de 12 luni.
Inițiativa nu este o noutate deoarece se aliniază eforturilor continue de a integra comunitățile vulnerabile. De exemplu, în trecut, au fost implementate programe în colaborare cu ONG-uri locale, oferind acces la educație, servicii medicale și utilități de bază pentru comunitățile de pe Pirită, unde 72 de familii beneficiază de acces la apă, dușuri și facilități educaționale și Craica, unde 211 familii primesc sprijin printr-un centru de reabilitare socială. În plus, Consiliul Local a aprobat deja proiecte pentru reabilitarea blocurilor de locuințe sociale de pe străzile Luminișului 13A și Horea 46A.
Autoritățile locale așteaptă acum aprobarea finanțării pentru acest proiect și rămâne de văzut dacă acest plan va transforma cu adevărat viața comunității sau dacă va rămâne doar o altă inițiativă ambițioasă blocată în birocrație.
Vasile Petrovan