Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 40 minute în urmă
Ungaria își ia tălpășița din CPI! Ce urmează? - 2 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 3 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 3 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 4 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 4 ore în urmă
Cea de-a II-a ediție a Masterclass-ului de muzică psaltică va avea loc la Mănăstirea Nicula în perioada 15-18 mai - 4 ore în urmă
Webinare organizate de ANAF în aprilie pe tema Declarației unice - 4 ore în urmă
Sighetu Marmației, șantier deschis: străzi întregi intră în reabilitare - 5 ore în urmă
Georgiana Pascu, eroina din România premiată de Melania Trump în SUA - 6 ore în urmă
Consiliul Județean Maramureș va vota bugetul pentru anul 2025
Joi, 3 aprilie, plenul Consiliului Județean Maramureș se va reuni pentru a dezbate și vota proiectul de buget al județului pentru anul în curs. Este un buget construit cu dificultate, în urma unor analize amănunțite și a unui efort colectiv din partea aparatului propriu al instituției, având în vedere două priorități majore: asigurarea funcționării administrației județene și cofinanțarea proiectelor aflate în derulare.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat că bugetul propus va suferi numeroase modificări în perioada următoare, în funcție de rectificările bugetare care vor veni din partea Guvernului României, dar și de posibilitatea contractării unor credite din partea instituțiilor financiare, fie comerciale, fie europene.
Acesta a subliniat că în perioada următoare va prezenta public atât măsurile de eficientizare bugetară deja aplicate, cât și proiectele ambițioase planificate pentru 2025.
„Vom face reduceri în toate domeniile: cheltuieli cu paza, comasarea unor instituții, eventuale reduceri de personal acolo unde aparatul este supradimensionat. Nu este cazul aparatului propriu al Consiliului Județean, dar sunt instituții în care eficientizarea este obligatorie. Vom discuta despre reducerea sporurilor salariale, despre ajustarea bugetului de bunuri și servicii, dar și despre externalizarea serviciilor sociale din cadrul DGASPC, acolo unde statul nu mai face față costurilor. O treime din bugetul județului merge spre asistența socială, iar standardul de cost nu este actualizat. Sunt asociații care pot presta aceleași servicii mai eficient și cu cheltuieli mai mici din bugetul public,” a mai explicat președintele CJ Maramureș.
El a mai adăugat că orice măsură de eficientizare va atrage reacții și presiuni, dar este esențial ca toți factorii decizionali să fie fermi și echilibrați.