Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 7 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 9 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 11 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 13 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 13 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 15 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 16 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 16 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 16 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 16 ore în urmă
Ai bani, primești voucher de vacanță. N-ai bani, ….asta e!
În anul 2025, voucherele de vacanță pentru angajații din sectorul public au suferit modificări semnificative. Anterior, bugetarii primeau anual tichete în valoare de 1.600 de lei, sumă care acoperea integral costul unui sejur modest. În schimb, noile reglementări stabilesc că valoarea voucherelor a fost redusă la 800 de lei, suma rămasă urmând a fi acoperită de angajat.
Pentru a beneficia de aceste vouchere, angajații trebuie să contribuie personal cu 800 de lei, ceea ce ridică suma totală disponibilă pentru vacanță la 1.600 de lei. De parcă vacanțele nu ar fi destul de scumpe! Această schimbare a fost implementată pentru a sprijini industria turismului intern și pentru a menține un echilibru în gestionarea resurselor bugetare. O mișcare delicată, nu-i așa?
Este important de menționat că aceste vouchere se acordă personalului cu salarii de bază nete de până la 8.000 de lei. În plus, suma acordată va fi supusă impozitului pe venit și contribuției la asigurările sociale de sănătate (CASS). Așadar, pentru a folosi întreaga valoare a voucherului, beneficiarul trebuie să achite inițial o factură de cel puțin 1.600 de lei și să facă dovada plății. O oportunitate rară pentru cei care își permit să plătească în avans pentru vacanțele viitoare!
În concluzie, noile reglementări privind voucherele de vacanță reflectă o schimbare bine gândită în politica guvernamentală, menită să sprijine turismul intern și să asigure o gestionare „responsabilă” a fondurilor publice. O mișcare inspirată, desigur, pentru aceia care, pe lângă dorința de a se relaxa pe plajă sau la munte, au și resursele necesare pentru a plăti vacanța din propriul buzunar, fără prea multe chinuri financiare.
Vasile Petrovan