S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 2 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 3 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 4 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 15 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 16 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 1 zi în urmă
Care ar fi ingredientele rețetei fericirii
De șase ani, în întreaga lume, pe 20 martie se celebrează Ziua Internațională a Fericirii. Care este însă secretul acestei stări pe care oricine și-o dorește?
”Ca să fii fericit trebuie să nu ai așteptări prea mari. Cu cât avem mai mari așteptări, riscul să nu se împlinească crește. Important, de asemenea, este să te bazezi pe tine. Iar apropo de acumulările de bunuri, cineva spunea că poți fi la fel de fericit și dacă ai 3.000 de euro în buzunar și dacă ai doar 300. Rețeta fericirii? Să ai prieteni, să te bazezi pe familie. Și să dăruiești. Pentru că mulți cred că toate li se cuvin, însă întâi trebuie să dăruiești și apoi să aștepți să primești”, spune Sorina Bârle, medic specialist psihiatru. Sau, parafrazându-l pe Nicolae Steinhardt, s-ar putea spune: dăruind vei dobândi fericire și nu numai.
”De multe ori așteptăm să fim fericiți, dar nu ne dăm seama cât de important e să privim mai atent în jurul nostru și să vedem lucrurile mai mici sau minore care ne pot face fericiți”, spune, la rândul său, psihologul Mădălina Palfi, care ne îndeamnă să ne bucurăm de un răsărit de soare, de ciripitul păsărilor, de o ninsoare, pur și simplu de viață.
Sărbătorirea Zilei Internaționale a Fericirii în 20 martie s-a hotărât de către Adunarea Generală a ONU pe 28 iunie 2012. Prin această inițiativă s-a dorit să se încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetățenilor și să nu își mai concentreze eforturile doar pe creșterea economică.