S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 2 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 3 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 4 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 16 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 16 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 1 zi în urmă
Maramureșenii, printre cei mai prost plătiți români
Maramureșenii câștigă în medie cu 22% mai puțin decât ceilalți români. Aceste valori situează județul în coada clasamentului național.
”În luna decembrie 2017, câștigul salarial mediu nominal net a fost de 2042 lei, în creștere cu 2,4% față de luna precedentă. Diferența dintre media națională și nivelul județului Maramureș este de 813 lei la salariul mediu nominal brut, respectiv 587 lei la cel net.Aceasta înseamnă că salariile brut și net dinn județ sunt mai mici cu aproximativ 22% față de media națională. În conformitate cu ultimele date definitive, Maramureșul se situează pe locul 37 la nivelul țării” – a precizat Marius Pop, director adjunct al Direcției Județene de Statistică Maramureș.
O posibilă explicație ar fi că ramurile industriale în care se câștiga bine nu mai există, iar în sectoare precum prelucrarea lemnului, confecții și alimentație lefurile sunt mici.
1 Comentariu în această postare
marc
Ce noutate? Cum naiba sa nu fim cei mai prost platiti cand suntem singurul judet din zona care nu am fost in stare sa construim parcuri industriale,in contrabalanta cu inchiderea minelor si a prelucrarii minereului.Pai Bistrita,Salajul si Satu Mare,judete in care industria nu a ajuns la pamant,au fost in stare sa faca cate doua parcuri industriale sa nu mai zic ca cei din Cluj au realizat 7 parcuri industriale ( doua doar in Dej ),lucru care se vede in bunastarea cetatenilor din judetele respective.