19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 1 oră în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 2 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 2 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 3 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 3 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 7 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 13 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 15 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 19 ore în urmă
PS Iustin îndeamnă ca la miezul nopții, la cumpăna dintre ani, să citim cu toții, în genunchi, Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos - în urmă
Polițiștii, pe post de dascăli în cadrul programului ”Școala altfel”
Programul educaţional „Școala altfel” reprezintă o ocazie pentru polițiști de a se apropia de copii și de a le povesti despre măsurile preventive pentru siguranţa lor. Polițiștii maramureşeni de prevenire, ordine publică şi cei rutieri au avut în această săptămână întâlniri cu elevi din școlile gimnaziale din municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmației, dar şi din mediul rural – Chelința, Sălsig, Suciu de Sus. Și chiar dacă nu s-au nimerit de fiecare dată cele mai bune condiții meteo, copiii au ignorat ploaia și s-au bucurat de exercițiile echipajelor de la Grupa canină, precum şi de plimbări cu autospecialele poliţiei rutiere.
Prin activitățile desfășurate în școli, oamenii legii au urmărit informarea copiilor şi a cadrelor didactice privind cauzele delincvenței juvenile și metodele folosite pentru prevenirea situațiilor în care elevii ajung victime. De asemenea au fost abordate teme privind educația rutieră, siguranța în mediul online și importanța respectării regulilor de comportament civic responsabil.
Nu în ultimul rând, polițiștii maramureșeni au dorit să-i inițieze pe copii în meseria oamenilor legii, dar și să le întărească sentimentul de încredere în polițist, pe care trebuie să-l considere un bun prieten, pregătit să-i ajute oricând au nevoie.