181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 42 minute în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 2 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 6 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 6 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
De la 1 decembrie, românii pot merge în Canada fără viză
De la 1 decembrie 2017, cetățenii români care tranzitează sau călătoresc în Canada – în scop turistic sau de afaceri, pentru șederi de maxim șase luni – nu mai au nevoie de viză.
Pentru cei care călătoresc cu avionul, viza e înlocuită de autorizația electronică de călătorie (eTA), ce are o valabilitate de cinci ani (sau, după caz, până la expirarea valabilității pașaportului). Autorizația se obține doar online, completând formularul Electronic Travel Authority (eTA) de la adresa www.Canada.ca/eTA-Romania. Autorizația electronică de călătorie se obține simplu și rapid și costă doar șapte dolari. Pentru a o obține și, ulterior, pentru accesul pe teritoriul canadian, cetățenii români trebuie să posede un pașaport valabil, indiferent de tipul acestuia (pașaport simplu electronic, pașaport simplu, pașaport simplu temporar, pașaport diplomatic sau pașaport de serviciu).
Persoanele care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (autoturism, autobuz, tren) sau maritimă (la bordul unei ambarcațiuni, inclusiv al unui vas de croazieră), trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea autorizației electronice de călătorie (eTA).
Cetățenii români care intenționează să urmeze în Canada studii cu durata mai mare de șase luni sau să exercite activități lucrative, indiferent de durată, trebuie să obțină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.