S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 2 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 3 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 4 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 16 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 16 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 1 zi în urmă
Secretele ”profesiei” de părinte dezvăluite la universitatea băimăreană
Facultatea de Litere a Centrului Universitar Nord Baia Mare a găzduit, recent, conferința ”Educația parentală în România – Opțiunea Școala Familiei”.
Iulia Țoța, formator în cadrul organizației Școala Familiei spune că ”important este ca părinții să nu se uite după rețete de succes în educația copiilor lor, ci fiecare să caute a-și găsi propriul echilibru în familia sa. Fiindcă nu tot ce funcționează într-o familie, va funcționa automat și în alta. Pentru că suntem diferiți. Vedem copii din aceeași familie, care primesc aceeași educație și totuși sunt personalități distincte. Însă, pe de altă parte, experiențele altora ne pot ajuta și pot contribui la crearea unei comunități puternice de părinți, acesta fiind scopul principal al Școlii Familiei”.
Mamă a șapte copii, Iulia Țoța susține că în ”profesia” de părinte cel mai important lucru în este ”să învățăm să ne ascultăm unii pe alții, adulți și copii, să acceptăm că suntem diuferiți, să-i descoperim pe copii și să-i asigurăm că-i susținem în împlinirea visurilor lor și nu în cele ale noastre”. Prezentările făcute de această organizație sunt fundamentate științific, dar au în vedere și experiența de viață a formatorilor.