Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 50 minute în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 2 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 2 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 13 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 14 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 15 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 18 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - 19 ore în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
În Baia Mare: Cât costă abonamentele și tichetele de parcare în acest an - în urmă
În anul Marii Unirii, unirea limbilor Europei are loc în Baia Mare
Facultatea de Litere din Baia Mare găzduiește, pentru prima oară în România, Simpozionul Atlasului Limbilor Europei. Evenimentul a ajuns la a 51-a ediție și reunește specialiști din Marea Britanie, Portugalia, Spania, Albania, Bulgaria, Rusia, Serbia. ”Activitatea este urmare a unui parteneriat între Facultatea de Litere și Institutul de Lingvistică al Academiei Române. Evenimentul are loc pentru prima dată în România, aici în Baia Mare.
Consider că este o ocazie minunată că în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri să fie organizată unirea limbilor Europei în Baia Mare” – a precizat conf. univ. dr. Ioan Mircea Farcaș, decanul Facultății de Litere a Centrului Universitar Nord Baia Mare. Atlasul Limbilor Europei este un proiect internațional la care colaborează toate țările europene, prin intermediul a 45 de comitete naționale. În Atlas sunt prezentate toate limbile și dialectele vorbite pe teritoriul Europei.
România participă la acest proiect din anii ’70, iar din 2005 asigură, prin prof. univ. dr. Nicolae Saramandu, reprezentantul Institutului de Lingvistică al Academiei Române. ”Scopul Atlasului a fost de a pune în relație limbile vorbite în Europa, de a urmări influențele culturale și contactele între limbi” – a subliniat Saramandu.