Invitație la mișcare, cu Rica Clopoțica și Asociația „Energia Mișcării” - 17 minute în urmă
Carla Marchiș de la Clubul de Șah Tinerii Lei Baia Mare, medalie de argint la Campionatele Naționale Școlare „Elisabeta Polihroniade” - 23 minute în urmă
Acțiune de reciclare a brazilor de Crăciun, pentru locuitorii din Baia Mare - 13 ore în urmă
Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 13 ore în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 14 ore în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 14 ore în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - în urmă
În Maramureș s-a deschis unul dintre cele mai moderne centre de îngrijire a vârstnicilor din nord-vestul țării (GALERIE FOTO)
S-a dat în folosință, sâmbătă, Căminul rezidenţial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice „Bunul Samarinean”, un proiect realizat de Primăria şi Consiliul Local Coroieni, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului. E unul dintre cele mai moderne centre de îngrijire a persoanelor vârstnice din nord-vestul țării, susțin cei care s-au ocupat de acest proiect.
Autoritățile locale din Coroieni au accesat fonduri europene pentru realizarea unui proiect integrat, pe Măsura 322, prin care s-au construit cămine culturale în satele Drăghia şi Baba, un drum spre Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Dealu Mare şi Căminul rezidenţial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice „Bunul Samarinean”. Prin parteneriat, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului se ocupă de exploatarea Căminului rezidenţial, cu suportarea tuturor cheltuielilor pentru funcţionarea acestuia, inclusiv cele de personal.
Proiectul a fost scos de două ori de la finanţare, sub diferite pretexte birocratice, dar, până la urmă, s-a reușit realizarea lui.
Căminul are camere cu câte două paturi, cu baie, televizor, figider, adică toate cele ce țin de confort.
”Avem deja personalul angajat pentru funcţionarea centrului şi primii beneficiari au ajuns deja aici. În acest centru îşi vor găsi adăpostul 40 de persoane în vârstă, din care 10 persoane cu dizabilităţi. Sperăm să le asigurăm celor care vor apela la acest centru cele mai bune condiţii şi cele mai bune servicii de asistenţă sanitară şi de îngrijire, dar, pe lângă acestea, centrul va oferi ceva în plus: asistenţa religioasă. Preoţii comunei, prin rotaţie, vor veni la capela centrului sau în camera locatarilor pentru a le asigura asistenţa religioasă”, a declarat arhimandritul Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic şi misonar.
La deschiderea centrului a fost prezent și episcopul Iustin, care i-a vizitat pe toți cei cazați acolo.