S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 49 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 3 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 15 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
Traficul de persoane a lăsat urme și în Palatul Administrativ din Baia Mare
La Palatul Administrativ din Baia Mare, comisarul șef de poliție dr. Alexandrina-Augusta Bora (coordonatorul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca) a prezentat, marți, campania națională de prevenire a traficului de persoane în scopul combaterii exploatării în muncă. Lansată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANTIP), campania se derulează în cadrul proiectului ”Refacerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor”. Proiectul se implementează la nivel național pe o perioadă de 36 de luni. ”Forma cea mai frecventă a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă o reprezintă interacțiunea dintre oameni, întâlnirea directă cu persoana care racolează (peste 50% dintre cazuri)” – a spus comisarul șef de poliție dr. Alexandrina-Augusta Bora.
Ea a precizat și principalele activități care se vor derula în cadrul campaniei naționale de prevenire a traficului de persoane: creșterea gradului de conștientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de ființe umane ● informarea și sensibilizarea populației privind implicațiile traficului de persoane, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatări prin muncă ● creșterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale României în informarea cetățenilor români cu privire la riscurile asociate traficului de persoane ● informarea instituțiilor și organizațiilor implicate în prevenirea și combaterea traficului de persoane privind dimensiunea și formele de manifestare ale acestui fenomen ● creșterea implicării în activitățile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, în vederea reducerii numărului de informații inexacte și ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului.