S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 1 oră în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 3 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 15 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 1 zi în urmă
Ne tot pleacă marii actori: pentru Anton Tauf, ”mâine nu mai este o zi”
În luna mai, la Gala UNITER de la Alba Iulia, actorul băimărean Anton Tauf era recompensat cu Premiul pentru întreaga activitate artistică și pentru cei 50 de ani bătuți pe muchie, pe care i-a dedicat teatrului. Din motive de sănătate nu a putut veni să-și ridice premiul, dar a transmis un mesaj în care a mulțumit „imenșilor” săi profesori, Beate Fredanov și Octavian Cotescu (a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Bucureşti, promoţia 1968), ”profesorului de estetică stelară, Nichita Stănescu” și ”reginelor” Silvia Ghelan, Gina Patrichi și Irina Petrescu. Și a glumit, spunând că mai tare decât acest premiu l-a așteptat pe cel pentru debut.
Născut în Baia Mare, la 18 aprilie 1946, Anton Tauf a lipsit din Ardeal doar în vremea studenției, pentru simplul motiv că, atunci, doar în București era institut de teatru. După absolvire a venit la Cluj Napoca, pe care l-a ”trădat” doar pentru orașul natal, în perioada 1995-2002, când a fost directorul Teatrului Municipal. Asta după ce își făcuse mâna de director chiar la Teatrul Național din Cluj-Napoca (1992-1993). A lucrat cu marii regizori ai teatrului românesc și a creat roluri memorabile, în piese memorabile ale dramaturgiei universale. A fost actor și regizor.
Pe scena teatrului băimărean încă se joacă piesa pusă în scenă de marele artist: ”Și mâine e o zi”. Din păcate pentru Anton Tauf, ”mâine nu mai este o zi”. S-a stins astăzi, după o grea suferință. Suferim și noi, că ne tot pleacă marii actori.